Fodbold EM 2020: Sådan ser Københavns logo ud

København skal være vært for fire EM-kampe. Tirsdag blev logoet præsenteret i Den Sorte Diamant.

00:23

Tirsdag morgen blev det officielle UEFA logo for EM i fodbold 2020 i København præsenteret.  Det skete ved en stor event i Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

Danmark er nemlig et af de 13 lande, der har fået tildelt et EM-værtsskab.  Kampene  skal spilles i København, som dermed  kan se frem til at få besøg af nogle af verdens bedste fodboldspillere i 2020. 

Læs også Brøndby-spiller før pokalmøde: Frem har alt at vinde

Tre puljekampe og en ottendedelsfinale skal spilles i Parken i København. Og det værtsskab skal udnyttes kommercielt. Københavns Kommune og DBU vil hele vejen frem til 2020 indgå i et tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, Sport event Denmark og andre interessenter og samarbejdspartnere. 

Ved afsløringen  af det københavnske EM-logo var der gæster fra både ind- og udland. Blandt andre UEFAs nye generalsekretær Theodore Theodorakis, Københavns overborgmester Frank Jensen, DBUs landstræner Åge Hareide, og den tidligere landsholdsspiller Kim Vilfort, som var med til at vinde EM i 1992.

Læs også Fodboldklub på vej ud i mørket

Logoet for det københavnske værtsskab indeholder Cirkelbroen, der går over Christianshavns Kanal, og som er tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

København er den eneste skandinaviske by, der har vundet et værtsskab ved fodbold-EM i 2020. De to semifinaler og selve EM-finalen skal spilles på Wembley i London.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik