Fodbold EM 2020: Sådan ser Københavns logo ud

København skal være vært for fire EM-kampe. Tirsdag blev logoet præsenteret i Den Sorte Diamant.

Tirsdag morgen blev det officielle UEFA logo for EM i fodbold 2020 i København præsenteret.  Det skete ved en stor event i Dronningesalen i Den Sorte Diamant.

Danmark er nemlig et af de 13 lande, der har fået tildelt et EM-værtsskab.  Kampene  skal spilles i København, som dermed  kan se frem til at få besøg af nogle af verdens bedste fodboldspillere i 2020. 

Tre puljekampe og en ottendedelsfinale skal spilles i Parken i København. Og det værtsskab skal udnyttes kommercielt. Københavns Kommune og DBU vil hele vejen frem til 2020 indgå i et tæt samarbejde med Wonderful Copenhagen, Sport event Denmark og andre interessenter og samarbejdspartnere. 

Ved afsløringen  af det københavnske EM-logo var der gæster fra både ind- og udland. Blandt andre UEFAs nye generalsekretær Theodore Theodorakis, Københavns overborgmester Frank Jensen, DBUs landstræner Åge Hareide, og den tidligere landsholdsspiller Kim Vilfort, som var med til at vinde EM i 1992.

Logoet for det københavnske værtsskab indeholder Cirkelbroen, der går over Christianshavns Kanal, og som er tegnet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

København er den eneste skandinaviske by, der har vundet et værtsskab ved fodbold-EM i 2020. De to semifinaler og selve EM-finalen skal spilles på Wembley i London.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere