Flyvende kuffert: Københavnsk bagage-idé udvider til New York

En bagage-tjeneste, der startede i København sidste år, kan nu snart også bruges i New York.

Det er kun et år siden, at Jannik Lawaetz startede tjenesten LuggageHero i København. Foto: luggagehero

Der var engang en købmand. Han var så rig, at han kunne brolægge hele gaden og næsten et lille stræde til med sølvpenge. 

Sådan starter H.C. Andersen sit eventyr om Den Flyvende Kuffert. 

Iværksætteren Jannik Lawaetz er muligvis ikke helt så rig, men med en millioninvestering i hans bagage-tjeneste LuggageHero, er han nu klar til at udvide til New York. 

LuggageHero startede i København sidste år, og konceptet går i sin enkelthed ud på, at turister kan få opbevaret deres bagage ved forskellige butikker og hoteller i byen, hvis de ankommer eller skal rejse uden for check-in og check-out. 

Læs også Igen og igen og igen: Lufthavn hædret som mest effektiv

Derfor hitter konceptet

Wonderful Copenhagen anbefalede hurtigt tjenesten, og LuggageHero er allerede nu at finde i 50 butikker i København og 70 butikker i London.

- Vi har gjort det enormt nemt at være en del af konceptet. De (butikkerne, red.) skal blot køre kufferten ud i baglokalet. De får så halvdelen af indtægten fra kunden. Udover det får de også besøg af en købestærk målgruppe. Alle kæmper om opmærksomheden fra de her gæster, og her bliver butikken endda betalt for at de kommer, forklarer Jannik Lawaetz til TV 2 Lorry. 

Han har fået 2,5 millioner kroner af iværsætterne bag Spilnu.dk til udvidelsen, og direktøren er i skrivende stund i New York for at finde samarbejdspartnere.

Læs også Norsk milliardær elsker København: "Det er en drøm at skabe noget her"

Københavns størrelse gør det nemmere

- Her (i USA, red.) vil vi trække på nogle af vores erfaringer fra London. Det er lidt sværre at få opmærksomhed end hjemme i København. Der er ti gange så mange mennesker og start up-virksomheder at slås med her.

- Vi skal også samarbejde med langt flere butikker. Tanken er, at vi skal være at finde på hvert gadehjørne. Vi skal være de største. For kunderne vælger den største på markedet, siger Jannik Lawaetz til TV 2 Lorry.

Han tør dog godt allerede love, at LuggageHero.com er at finde i New York før året er omme. 

Det er især AirBnb-gæster, der benytter tjenesten, da gæsterne her ikke kan tilgå en hotelreception døgnet rundt. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik