Flest hjemløse i København

Mere end halvdelen af landets 6000 hjemløse findes i hovedstadsområdet. Det viser helt friske tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Tallene kommer fra en ny rapport, der kortlægger hjemløsheden i Danmark. København tegner sig for langt den overvejende andel med 1562 hjemløse. I nabokommunen Frederiksberg har man 226 hjemløse.

Men de øvrige kommuner rundt om København har 1364.

Simon på 28 år er en af de mange ansigter, der gemmer sig bag statistikken.

Han har i mere end et år levet omkring HC. Ørstedparken og på Strøget i København.

Simon Nielsen er uddannet erhvervsfisker. Men efter et alvorligt trafikuheld, hvor han blev kørt ned har han været uarbejdsdygtig. Efter sygedagpengene udløb er det blot gået ned af bakke.

- Jeg har levet i nuet i et år uden kontanthjælp, og jeg har levet af at sælge Hus Forbi. Så har man altså ikke meget tid til at tænke på meget andet end, hvad der skal ske i dag, siger Simon Nielsen til TV 2 Lorry.

En opgørelse som TV2 Lorry har fået lavet af Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser at der samlet i vores sendeområde har været en stigning i antallet af hjemløse i alderen 25-29 år.

I 2009 var der 239 i 2013 330 ved den seneste opgørelse i 2015 var der 375.

Tallene kommer ikke bag på de hjemløses landsorganisation SAND. En kombination af lavere ydelser til unge under 30 år som følge af kontanthjælpsreformen og færre billige botilbud er ifølge SAND årsagen til at hjemløsheden stiger blandt de unge.

- Jeg tror vi har set et udskillesløb i kontanthjælpsreformen. De unge mennesker, der har haft ressourcerne og kompetencerne til at tage sig sammen - de har taget sig sammen. Nu står taberne tilbage på gaden de har behov for en hjælpende hånd, siger Rene Nielsen, talsmand for SAND, De Hjemløses Landsorganisation.

Samtidig er billige boliger under 4000 kroner i den boligsociale anvisning i Københavns kommune mere end halveret fra 2009 frem til 2013.

Så ifølge de Hjemløses Landsorganisation SAND skal der bygges flere billig boliger for at komme problemet til livs.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere