Flere timer i mørke: Derfor gik strømmen i København

Transformerstation i Københavns Indre By blev ramt af en kortslutning. Langvarig strømafbrydelse ramte tusinder.

Strømafbrydelsen ramte også lyssignalerne. Her er det signalerne ved Store Kongensgade/Dronningens Tværgade, der er gået i sort

5.000 hustande i det Indre København blev i aftes ved 19.30-tiden ramt af en flere timer lang strømafbrydelse - det, Dong Energy betegner som en af de langvarige.

-Det var en transformerstation i Adelgade, der blev ramt af en kortslutning. Vi arbejder stadig på at finde ud af hvorfor, siger presseansvarlig Morten Kidal, DONG Energy.

 

Læs også København: Indre By ramt af stort strømnedbrud

 

Strømafbrydelsen ramte efter kortslutningen en større del af Indre By - i det område, der ligger mellem Kastellet, Østre Anlæg, Kongens Have og Mamorkirken. Ifølge DONG Energy var det 5.000 husstande, der blev berørt af problemerne.

Kort efter blev et mindre område ved Højbro Plads og Gråbrødre Torv også ramt. Først klokken 23.30 havde alle forbrugere strøm igen.

-Vi forsøger i den slags situationer at lede strømmen uden om, så det er ikke alle, der har været uden strøm i hele perioden. Forbrugerne har fået strøm igen klumpvis, forklarer Morten Kidal.

Mens hjemmene henlå i mørke, så forsøgte områdets mange restauranter at klare sig med stearinlys, men mange af dem var nødt til at afvise kunder, fordi de ikke kunne lave mad til gæsterne.

 

Læs også Fanget i stearinlysenes skær: Restauranter ramt af nedbrud

 

DONG Energy oplyser, at de ikke har hørt om at folk sad fast i elevatorer i området.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik