Flere skudt i ansigtet med plastikkugler

Tre mænd kræves fængslet for at have skudt med hardball-pistoler efter tilfældige personer i København.

Lørdag nat var der panik flere steder i København, da tre unge mænd kørte rundt og skød efter tilfældige forbipasserende med hardball-pistoler. Lørdag middag fremstilles de mistænkte i grundlovsforhør, sigtet for grov vold.

- De kørte rundt i København og omegn, hvor de har skudt vildt omkring sig. Blandt andet på Istedgade hvor de har kørt langs kantstenen og skudt på tilfældige personer på fortovet, fortæller den centrale

efterforskningsleder i Københavns Politi, Kenneth Jensen, til Ritzau.

På skadestuen efter skud

Indtil videre har politiet kendskab til seks personer, som er blevet ramt af de hårde plastikkugler i løbet af natten, siger Kenneth Jensen til Ritzau.

- Indtil videre har vi seks forurettede. To er ramt tæt ved øjet, og én er ramt i næsen. Så det er farlige områder, og der er skudt fra tæt hold, fortæller han.

Flere af ofrene for kuglerne har efterfølgende været forbi skadestuen for at blive behandlet og for at få dokumenteret skaderne. Heldigvis er ingen af dem kommet alvorligt til skade, selvom der er blevet skudt fra tæt hold.

Anholdt med flere hardball-pistoler

Det var en patrulje, der ved to-tiden spottede bilen med de tre mænd på Frederiksberg. I bilen fandt man adskillige hardball-pistoler - både fjederdrevne og gasdrevne.

Ifølge Kenneth Jensen er de gasdrevne hardball-pistoler noget kraftigere end de fjederdrevne. Begge typer pistoler kan dog, ifølge politiet, forårsage alvorlige øjenskader, hvis uheldet er ude. De tre mænd fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere