Flere end 3000 Ironman-deltagere fyldte gaderne

Flere end 3000 triatleter fra hele verden er netop nu gået i gang med den ikoniske Ironman-distance i København, hvor de blandt andet skal forbi Geels Bakke ved Holte nord for København.

00:53

Over 3000 deltagere fra hele verden deltager i dag i det københavnske Ironman. Hele begivenheden startede med 3,8 kilometers svømning ved Amager Strandpark klokken 07.00 søndag morgen.

Klokken 07.00 søndag morgen lød startskuddet til årets KMD IRONMAN Copenhagen, der starter og slutter i København, men undervejs også strækker sig til store dele af Nordsjælland.

KMD IRONMAN er en international sportsbegivenhed med deltagelse fra atleter fra 50 forskellige lande. 

Starten gik fra lagunen ved Amager Strandpark, og gennem dagen skal de svømmende, cyklende og løbende atleter blandt andet forbi Geels Bakke i Holte, der er en af Danmarks største bakker. Her kører deltagerne forbi to gange på cykel.

De mange atleter fra hele verden er forhåbentligt i bedre form end gennemsnittet, for undervejs i dag skal de igennem 3.8 kilometers svømning, 180 kilometers cykling for til sidst at slutte af med at løbe martondistancen, der lyder på 42.2 kilometer.

Målet er på Christiansborg Slotsplads, og for de danske kvindelige triatleter som Maja Stage-Nilsen og Camilla Pedersen er der store pengepræmier og pladser til VM på Hawaii på spil. 

Fakta om dagens KMD Ironman

Svømmestarten  kl. 07.00-10.00 ved Amager Strandpark

Første deltager skifter fra cykel til løb ca kl. 12.15 ved Nationalbanken

Første deltager i mål ca. 14.45 ved Christianborg

Sidste deltager i mål ca. 23.00 ved Christianborg

 

Ironman-ugen i København er en af verdens største triatlonbegivenheder.

 

KMD IRONMAN Copenhagen er udholdenhedsportens mest ikoniske distance 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb og er ugens højdepunkt med godt 3.000 deltagere og 150.000-200.000 tilskuere.

 

Kilde: IRONMAN Danmark

Trafikale ændringer

Det siger næsten sig selv, at et stort KMD IRONMAN i København og nord for hovedstaden også vil skabe trafikale ændringer. 

Ifølge IRONMAN Danmark er det særligt Amager, Indre By, Lyngby, Hellerup og flere kommuner nord for København, som vil blive påvirket af kongedistancen.

For mere præcis information kan man orientere sig via kortet nedenunder, der viser hvor ruten går, og hvor der er bemandede overgange. 

- Vi har gjort alt, vi kan, for at gøre det så nemt som muligt at komme rundt i hovedstadsregionen. Men i perioder vil der være helt eller delvist lukkede veje, og det er vigtigt, ikke mindst for deltagernes sikkerhed, at dette respekteres. siger direktør i IRONMAN Danmark, Mads Meincke.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik