Flere end 2.000 vandpytdansende børn i glad fællessang

Torsdag morgen var tusindvis af børn under ni år samlet i København for at synge i kæmpekor. Det blev til et rekord stort Syng Højt! arrangement.

00:25

Trods regnen var humøret højt blandt de tusinder af syngende børn.

Bellahøj Friluftsscene i København blev torsdag morgen fyldt med både børn og voksne fra 55 institutioner og skoler. Da klokken slog 10 brød de alle ud i fællessang - første sang i repertoiret var "Tre små soldater".

Alle børnene har øvet sig på en række sange, så de var klar til at synge af deres lungers fulde kraft i dag til Syng Højt! arrangementet.

- Det er sjoooovt. Vi danser og synger, og vi har øvet os, siger børnehavebørnene Hanifa Abdu Kedir og Linnea Madeline Bramming stolt og nærmest i kor.

Læs også Kæmpekor skal synge kronprinsen i mål til Royal Run: Hør sangen her

De deltagende børn kommer fra både Bispebjerg, Brønshøj, Husum, Tingbjerg, Nørrebro, Vanløse, Frederiksberg og Amager.

Rekord stort kor

Syng Højt! startede i 2012 som en københavnerbegivenhed til den årlige Små Synger Sammen dag, hvor man samler børn fra daginstitutioner for at synge fællessang. I dag er der også et Syng Højt! arrangement i Jylland, og i København er arrangementet i år rekord stort.

Børnenes repertoire til årets Syng Højt! arrangement:

  • Tre små soldater
  • Mallebrok
  • Puff den magiske drage
  • Du Du Du
  • Nørd Ud
  • Nu er det nu
  • Miavmambo
  • Spøgelset
  • Dynen drysser af
  • Syng Højt!

- Jeg synes, at det er fantastisk, at alle de her børn har trodset regnen og bare står og giver den gas. Det er skønt, at der er dukket så mange op, og at vi nu har slået rekord, siger Peter Rønn, der både er initiativtager til og arrangør af Syng Højt!

Ud over de mange børn sang blandt andet MGP-vinderen Flora Ofelia også med i koret, og kordirigent Rikke Schou Olsen samt Søren Bauns Orkester var med til at bakke dem op.

- Arrangementet sætter en tyk streg under, hvor vigtigt det er at arbejde med musik, sang og dans helt fra livets start. Det er et fantastisk værktøj til for eksempel at træne motorikken. Det er vigtigt, at vi bliver begejstret sammen og på tværs af aldre og kulturel baggrund. Vi fejrer, at vi er til stede og sammen, og alle synger på højt niveau, også børnene, siger Peter Rønn.

Læs også Selma giver en guide til kæmpefest for 3.000 børn

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?