Flere end 2.000 vandpytdansende børn i glad fællessang

Torsdag morgen var tusindvis af børn under ni år samlet i København for at synge i kæmpekor. Det blev til et rekord stort Syng Højt! arrangement.

Bellahøj Friluftsscene i København blev torsdag morgen fyldt med både børn og voksne fra 55 institutioner og skoler. Da klokken slog 10 brød de alle ud i fællessang - første sang i repertoiret var "Tre små soldater".

Alle børnene har øvet sig på en række sange, så de var klar til at synge af deres lungers fulde kraft i dag til Syng Højt! arrangementet.

- Det er sjoooovt. Vi danser og synger, og vi har øvet os, siger børnehavebørnene Hanifa Abdu Kedir og Linnea Madeline Bramming stolt og nærmest i kor.

De deltagende børn kommer fra både Bispebjerg, Brønshøj, Husum, Tingbjerg, Nørrebro, Vanløse, Frederiksberg og Amager.

Rekord stort kor

Syng Højt! startede i 2012 som en københavnerbegivenhed til den årlige Små Synger Sammen dag, hvor man samler børn fra daginstitutioner for at synge fællessang. I dag er der også et Syng Højt! arrangement i Jylland, og i København er arrangementet i år rekord stort.

Børnenes repertoire til årets Syng Højt! arrangement:

- Jeg synes, at det er fantastisk, at alle de her børn har trodset regnen og bare står og giver den gas. Det er skønt, at der er dukket så mange op, og at vi nu har slået rekord, siger Peter Rønn, der både er initiativtager til og arrangør af Syng Højt!

Ud over de mange børn sang blandt andet MGP-vinderen Flora Ofelia også med i koret, og kordirigent Rikke Schou Olsen samt Søren Bauns Orkester var med til at bakke dem op.

- Arrangementet sætter en tyk streg under, hvor vigtigt det er at arbejde med musik, sang og dans helt fra livets start. Det er et fantastisk værktøj til for eksempel at træne motorikken. Det er vigtigt, at vi bliver begejstret sammen og på tværs af aldre og kulturel baggrund. Vi fejrer, at vi er til stede og sammen, og alle synger på højt niveau, også børnene, siger Peter Rønn.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

copenhagen historic grand prix

Trods aflysninger på stribe: Motorløb i København gennemfører historisk grandprix

20190918-113643-L-1920x1279we

playJubel på Det Kongelige Teater: Nu skal 70.000 tilskuere endelig se Hobbitten

befrielsesdagen webdok

Først befrielsen. Så jubelrusen. Og så hævnen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere