Flere anholdt ved markant trippel-demonstration

Hizb ut-Tahrir, Stram Kurs og en socialdemokratisk politiker står bag tre begivenheder på Christiansborg Slotsplads fredag ved middagstid.

Opdatering: Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at man har anholdt et mindre antal personer i forbindelse med fredagens demonstrationer på Christiansborg Slotsplads. Da fredagsbønnen var færdig, og demonstrationen så småt var ved at være opløst, bevægede flere personer sig over mod Rasmus Paludan, formand for Stram Kurs.

Politiet valgte i den forbindelse at skride ind og anholde personerne, da man vurderede, at de ville søge en konfrontation med Stram Kurs-formanden.
 

Koranafbrænding, en kombineret fredagsbøn og protest mod islamofobi og endelig en moddemonstration mod sidstnævnte.

Disse tre demonstrationer finder fredag ved middagstid sted på samme tid på Christiansborg Slotsplads.

Den voldsomt kontroversielle organisation Hizb ut-Tahrir har arrangeret fredagsbøn, hvor de vil ære ofrene for moskéskyderierne i New Zealand. De vil samtidig også protestere mod det, de kalder udbredt islamofobi i den offentlige samtale.

Det har fået det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen til at arrangere en moddemonstration. Han har på Facebook inviteret folk til at vise deres modstand mod organisationen.

Se billeder fra demonstrationen her.

Fakta om Hizb ut-Tahrir

Og som et ekstra krydderi har partiet Stram Kurs også meldt deres ankomst på Christiansborg Slotsplads. Partiformanden, Rasmus Paludan, har bebudet, at han vil brænde koranen af ved arrangementet. 

Politiet er klar

Der er altså lagt op til en gigantisk interessekonflikt på pladsen foran det danske folkestyre, og det er naturligvis ikke gået Københavns Politis næse forbi.

Fredag omkring klokken 13.00 siger Københavns Politi til TV 2 Lorry, at man følger situationen, "og at alt indtil videre forløber stille og roligt."

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dansk Folkepartis Martin Henriksen er også tilstede.
Dansk Folkepartis Martin Henriksen er også tilstede.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Her oplyser pressetjenesten til TV 2 Lorry, at man altid er opmærksomme på de ting, der foregår i kredsen, og at man "tager de nødvendige foranstaltninger". 

De vil ikke udtale sig om det såkaldte operative beredskab, men oplyser, at “vi bestemt er opmærksomme på, hvad der foregår derinde i dag”. 

Københavns Politi oplyser desuden, at der lige nu ikke er udsigt til trafikomlægninger på vejene omkring Christiansborg Slotsplads. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hizb ut-Tahrir har tidligere demonstreret i Danmark.
Hizb ut-Tahrir har tidligere demonstreret i Danmark.
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix/arkiv

Mange tilmeldte

På Facebook fremgår det, at 620 har tænkt sig at deltage i Hizb ut-Tahrirs bøn og protest, mens 1.400 viser interesse for arrangementet. 

De skriver på Facebook:

“Vis din fordømmelse mod hadet og manipulationen, som de vestlige politikere og medier dagligt retter mod Islam og muslimer. Vis din støtte til det muslimske fællesskab. Forenet i protest, i bøn, i standhaftighed ved Islam.”

Lars Aslan Rasmussens moddemonstration mod den kontroversielle organisation, der flere gange er krævet opløst af folketingspartier, har lige nu 48 deltagere på Facebook. 464 har vist interesse. 

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lars Aslan har inviteret andre folketingspolitikere og det jødiske samfund til moddemonstrationen.
Lars Aslan har inviteret andre folketingspolitikere og det jødiske samfund til moddemonstrationen.
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix/arkiv

Torsdag sagde S-politikeren til TV 2 Lorry, at han demonstrerer af flere årsager:

- For det første er jeg valgt i København, og derfor vil jeg vise modstand mod dømte organisationer, der er i byen. For det andet står Hizb ut-Tahrir og demonstrer foran Folketinget, som de netop vil have afskaffet. For det tredje vil jeg vise, at man ikke behøver være ekstremist for at være imod dem. Den demonstration, vi afholder, er en demonstration for sammenholdet i København, sagde Lars Aslan Rasmussen til TV 2 Lorry.  

Angrebet i Christchurch

Når Rasmus Paludan fra Stram Kurs har tænkt sig at brænde koran af, vil der ifølge arrangementets Facebook-side være 18 deltagende. 135 har vist interesse for begivenheden.

 
 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere