Fisken har hjulpet 75 unge i job bare i år: "De vokser en meter"

En lille NGO på Vesterbro fejrer torsdag 10 års jubilæum. Fisken har allerede hjulpet 75 unge med at få et fritidsjob i år.

En fritidsjobformidling på Vesterbro kan torsdag fejre 10 års jubilæum.

Fisken, som stedet hedder, har i et årti hjulpet københavnske unge med at finde et fritidsjob. Og det er de gode til:

I 2018 har Fisken indtil videre hjulpet 75 unge med at komme ud på arbejdsmarkedet og har udvidet med en afdeling i et udsat boligområde i Valby. 

- Vi hjælper unge, der ikke kender til arbejdsmarkedet, har svært ved skole eller har dårligt selvværd. Og så kan det være rart at komme ud på arbejdmarkedet og finde ud af, at man faktisk godt kan noget, siger Maja Thorsteinsson, der er souschef i Foreningen Fisken.

- De opdager et voksent netværk, der synes de er gode. De får nogle gode kollegaer. De kommer ud og bliver værdsat, siger hun. 

90 procent af dem, der benytter sig af Fiskens hjælp, har indvandrerbaggrund. Organisationen henvender sig til unge mellem 13 og 24 år

- Behovet for os er rigtig stort. Lige nu har vi en venteliste på over to uger. Og i 2018 har vi allerede haft 130 ned til samtale, siger Maja Thorsteinsson.

Kort nyt

"Der findes ikke noget bedre"

Den lille NGO kan man få hjælp med ansøgninger og bliver desuden klædt på til både jobsamtaler og det generelle arbejdsliv.

- Den unge får et vejledningsforløb på tre samtaler. Så hjælper vi dem med alt: Vi gennemgår regler, skat, frikort - men vi snakker også om, hvordan man opfører sig på arbejdsmarkedet: Husk at ringe, når du bliver syg. Husk ikke at gå med dine venner, når de kommer ned på din arbejdsplads osv., siger Maja Thorsteinsson.

Fisken holder til på Vesterbro, men har for nyligt udvidet til Valby.
Fisken holder til på Vesterbro, men har for nyligt udvidet til Valby.
Foto: TV 2 Lorry

Selve jobsamtalen øver med den unge som en slags rollespil. 

- Det fungerer rigtig godt, for så lærer man de ting som, at man skal huske at tage jakken af, give hånd - og man øver svaret på nogle af de spørgsmål, man bliver stillet.

Og når det så lykkedes at få den unge i job, er de ellevilde:

- Der findes ikke noget bedre, når de unge kommer herned og siger: "Jeg fik et job, jeg kunne jo godt. Vores samtale gik fantastisk, og jeg var god." De vokser en meter, og det er det hele værd, siger Maja Thorsteinsson.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Amass

Gourmetrestaurant i København lukker

SAS-regnskab viser stort milliardunderskud

Kaffe

Café får bøde på 40.000 kr. for ikke at tage imod kontanter

Drive-in blomster

Drive-in buketter efter lukketid: Flere blomsterbutikker hopper med på trend


København


Forsiden lige nu

Se flere