Fire personer er varetægtsfængslet for julevold

I julen stod Nanna Skovmand frem med sit forslåede ansigt efter groft overfald. Nu er fire mistænkte fængslet.

Københavns Politi har anholdt fem personer i forbindelse med et groft overfald på et kærestepar julenat i København, og efter et grundlovsforhør onsdag blev fire af dem varetægtsfængslet i 12 dage. Den femte anholdte blev ikke fremstillet.

- I forbindelse med de indledende afhøringer før grundlovsforhøret kom der nogle oplyser frem, der gjorde, at vi valgte ikke at fremstille ham, oplyser politikommissær ved Københavns Politi Jesper Cederholm.

Ved overfaldet blev et kærestepar angrebet af en gruppe personer på Vesterbro i København. Gerningsmændene brugte blandt andet en kædelås til at slå med.

Sagen blev omtalt bredt i medierne i juledagene, efter at det kvindelige offer, Nanna Skovmand, på Facebook stod frem og fortalte, hvordan hun og kæresten, Mads Schøllhammer, var blevet angrebet.

Billedet af Nanna Skovmands forslåede ansigt blev bragt i flere medier, og sagen udløste mange kommentarer på de sociale medier.

Overfaldet skete efter midnat julenat, da en ung mand henvendte sig til parret. Nanna Skovmand har fortalt, at manden var provokerende, og da hendes kæreste svarede igen, blev han slået af den unge mand.

Efterfølgende kom flere andre løbende til stedet, og både Nanna Skovmand og kæresten blev udsat for vold. Værst gik det ud over Nanna Skovmand, der fik flere tænder slået løs og blev syet med 16 sting efterfølgende.

- Vi er utrolig glade for alle de henvendelser, vi har modtaget fra borgerne, siger Jesper Cederholm i en pressemeddelelse.

- Henvendelserne har bidraget til, at sagen er blevet belyst i en sådan grad, at vi har kunnet foretage anholdelser af de mistænkte personer, siger politikommissæren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere