Fire mænd tiltalt for drab: Skød Daniel, da han ventede på pizza

Fire rockerrelaterede mænd er blevet tiltalt for et brutalt drab på en 21-årig mand.

21-årige Daniel Kristensen blev i efteråret 2016 skudt, mens han ventede på en pizza på Emdrupvej i Københavns Nordvestkvarter. Han døde 13 dage senere.

Drabet var nøje planlagt og aftalt af mindst fire mordere.

Det mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi, som har rejst tiltale mod fire mænd i den brutale drabssag, skriver Ekstra Bladet.

Episoden fandt sted den 2. oktober 2016, hvor Daniel Kristensen flygtede ind i en kiosk efter at være blevet skudt ude på gaden.
Episoden fandt sted den 2. oktober 2016, hvor Daniel Kristensen flygtede ind i en kiosk efter at være blevet skudt ude på gaden.
Foto: alarm112danmark.dk

De fire drabstiltalte mænd på 23, 22, 25 og 22 år er alle af anden etnisk herkomst. De var ved anholdelsen i marts sidste år tilknyttet rockerklubben Mongols.

Ifølge Ekstra Bladet er to af mændene tiltalt for at begå drabet, mens de to andre er tiltalt for medvirken ved "råd, dåd eller tilskyndelse".

Der er ifølge anklageskriftet muligvis flere gerningsmænd på fri fod, og en femte mand skal således tiltales ved en særskilt retssag.

Faldt om inde i kiosk

Episoden fandt sted den 2. oktober 2016, hvor Daniel Kristensen flygtede ind i en kiosk efter at være blevet skudt ude på gaden.

Inde i kiosken faldt han om på gulvet. Han var blevet ramt af skud i ryggen og armen, og 13 dage senere døde han på Rigshospitalet. 

Motivet til drabet på Daniel Kristensen er stadig ikke offentligt kendt. Han var ikke selv banderelateret, men arbejdede i postvæsenet, og hans kæreste var gravid med deres barn.

Ifølge Ekstra Bladet har politiet dog et bud på, hvad der kunne ligge til grund for drabet. Dette vil dog først komme frem under retssagen.

49-årig familiefar blev også ramt

Under skyderiet løb en tilfældig 49-årig familiefar over Emdrupvej, da skyderiet begyndte. Her blev han skudt i ryggen og var i livsfare, hvorfor de fire mænd også er tiltalt for drabsforsøg på den 49-årige.

En tredje mand var også tæt på at blive ramt, hvorfor anklageren endvidere har tiltalt de fire for at have forvoldt nærliggende fare for mandens liv. 

De fire mænd stilles for retten på Frederiksberg i den kommende uge – nærmere bestemt den 25. januar.

Dommen i sagen ventes i april. Sidste retsdag er 26. april.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere