Fire kvinder sagsøger Københavns Kommune for tårnhøje parkeringspriser

Fire beboere fra Ørestad har fået bevilget fri proces til at lægge sag an mod Københavns Kommune på baggrund af store prisforskelle på beboerlicenser.

- Hvorfor skal vi betale mere end 12.000 kroner om året for parkering, når alle andre kan nøjes med helt ned til 100 kroner om året?

Sådan lyder spørgsmålet fra en gruppe af fire kvindelige beboere fra Ørestad, der af Civilstyrelsen netop har fået bevilget fri proces til at anlægge sag mod Københavns Kommune. 

Det betyder, at staten er med til at dække omkostningerne for retssagen. 

Baggrunden for søgsmålet er, at beboerne mener, at kommunen udfører ulovlig forskelsbehandling af bydelene, når det kommer til spørgsmålet om, hvor meget den enkelte bilejer skal betale for en beboerlicens. 

- Vi vil ikke betale mere i skat end alle andre borgere i Københavns Kommune, der har en bil. Vi betaler samme ejendomsskat og samme priser for at køre metro, som alle andre i kommunen, udtaler beboerne i en pressemeddelelse. 

I Ørestad koster en beboerlicens 12.000 kroner om året, hvorimod den andre steder i København koster helt ned til 100 kroner om året. 

Ifølge beboergruppen bruger kommunen By & Havn til at kræve en ekstra særskat fra billister i Ørestaden, hvilket i deres optik er ulovligt. 

Og de er ikke de eneste, der er utilfredse med de høje priser for at parkere bilen.

Beboere har gennem flere år udtryk frustration over dyre beboerlicenser i området. 

Et andet emne, der også optager mange bilister, er parkeringsbøder. I dette indslag fra sidste år kan du se, hvor i København der udskrives flest bøder. 

Samme pris for alle borgere

Hvorvidt København Kommunes opkrævning af særskatter hos Ørestads billister er ulovlig eller ej, skal nu afgøres i retten. 

Kirsten Lindberg Andersen er formand for Ørestadens Parkeringsforening, og hun håber, at retssagen kan resultere i en mere fair behandling af hovedstadens billister. 

- Vi håber at der bliver et stop af forskelsbehandlingen, fordi vi mener, det er ulovligt det der foregår, siger hun til TV 2 Lorry. 

Som resultat af sagen oplyser beboergruppen, at de forventer, at kommunen bliver pålagt at nedsætte beboerlicenserne til samme pris, som gælder for alle øvrige borgere. 

Ifølge advokat Ole Liedke, som skal føre sagen, forventer han at stævne kommunen og staten i løbet af februar eller marts næste år.

Københavns Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at de på nuværende tidspunkt ikke har nogen kommentarer, da de endnu ikke har modtaget en konkret henvendelse om sagen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

Ulla ved rampe_SpOs_H

playInstitut for Menneskerettigheder: København blandt de dårligste i Europa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere