Fire af fem sårede betjente er ude fra hospital

Kun en af fem sårede betjente ligger stadig på hospitalet, oplyser Dansk Politis formand, Claus Oxfeldt.

Fire af de fem betjente, som blev såret af skud ved terrorangrebene mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og synagogen i Københavns Indre By, er udskrevet fra hospitalet.

Det oplyser formanden for Dansk Politiforbund, Claus Oxfeldt, i et interview med jp.dk.

- De har det efter omstændighederne godt. Det seneste, jeg lige har hørt, er, at fire af de fem er udskrevet. Det er kun én tilbage på hospitalet, som er ramt i lysken. Alle fem er udenfor livsfare, siger Claus Oxfeldt.

Han er "rystet og chokeret" ligesom resten af danskerne efter angrebet. Derimod er politibetjentene ikke overraskede, fordi Islamisk Stat i december oplyste, at de ville gå efter politibetjente i vestlige lande, oplyser han.

- De gik efter at dræbe europæiske politifolk. Efter det terrorangreb, der var i Frankrig, og dét, der skete i Belgien, har vi været klar over, at det var en ny situation - også for dansk politi, siger Claus Oxfeldt.

Derfor har Dansk Politiforbund blandt andet sikret adgangen til sine lokaler, hvor offentligheden før havde fri, uhindret adgang, siger han.

- I dansk politi har vi været klar over, at der var en risiko for, at noget sådant ville ske, siger Claus Oxfeldt.

Han roser sine kolleger efter indsatsen, hvor den formodede gerningsmand søndag morgen blev skudt og dræbt, da politiet anråbte ham nær Nørrebro Station.

- Det viser, at vi har et professionelt politi. Vi lever op til det, man siger om dansk politi: At vi er et af verdens bedste. Det lyder helt banalt, men vi er gode til at tænker selv og handle, siger Claus Oxfeldt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

brøndby strand 1

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere