Firbenede venner i Tivoli: "Det burde de gøre noget oftere"

I dag åbnede Tivoli portene for hunde, som ellers normalt er forment adgang til haven. Der var nemlig 'Hundens Dag'.

Det er ikke hver dag, at man kan gå en tur med sin hund i Tivoli. Rent faktisk er det kun én dag om året, hvor menneskets bedste ven er tilladt i forlystelsesparken.

Søndag er der nemlig 'Hundens Dag' i Tivoli, som inviterer velopdragne hunde i snor og deres ejere inden for til en dag, der står 100 procent i hundens tegn. 

- Ingen husker længere præcis, hvornår man første gang dedikerede en hel dag for hunde i Tivoli. Og ingen ved heller ikke rigtig hvorfor. Men faktum er, at Hundens Dag i Tivoli er en af de længstlevende traditioner i Haven, siger Tivolis pressechef, Torben Plank.

Mange nye gæster

Og der var mange der havde valgt at bruge en solskinsdag med deres firbenede ven i Tivoli. Det vurderes nemlig, at over 1000 hunde var på besøg i haven.

En af dem der havde taget turen i Tivoli var Karin Roth fra Farum, som endda gav sine to hunde, Alma og Teddy, med i veteranbilerne.

- Jeg synes det er hyggeligt at komme ind og vise sine hunde frem. Man får en masse opmærksom, som man ikke får i dagligdagen. Og hundene elsker det. Og det er jo det vigtigste, siger Karin Roth til TV 2 Lorry.

Hvorfor elsker hundene det?

- De elsker at komme i kontakt med andre hunde. De er meget sociale. Så de synes det er hyggeligt at komme ind og sige hej til en masse hunde, som de ikke ser til daglig.

Temaet er 'Top Dogs'

I år var temaet for Hundens Dag i Tivoli "Top Dogs". Altså hunde, der har været ejet af regenter og præsidenter. Det betyder også, at Tivoli har skruet lidt ekstra op for glamouren i haven.

Og der var nok af aktiviteter de fremmødte kunne bruge deres tid på. De kunne blandt andet prøve deres hunde af på en opstillet agilitybane, gå med i raceparaden gennem haven eller se et stort show på Plænen.

- Det var i hvert fald sjovere end det plejer at være. Det burde de (Tivoli, red.) gøre noget oftere, siger Karin Roth til TV 2 Lorry.

Hundens dag i Tivoli fortsætter hele søndagen til klokken 23.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Tøjet længe leve 22

playMalene ejer kun 40 stykker tøj: Her er hendes guide

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere