Firbenede venner: Hundens dag i Tivoli

Én dag om året er det tilladt at tage sin firbenede ven med i Tivoli. Årets tema er: Hunde fra hele verden - fra ækvator til polerne.

Det er ikke hver dag, man tager sin hund med i Tivoli, faktisk er det kun én dag om året, man må det.

Til gengæld er det en tradition, der stammer helt tilbage fra 1895.

Udover den traditionelle hundeparade med knap 1000 hunde, var der planlagt et hundeshow på Plænen. Her mødte gæsterne et større udvalg af de mange forskellige hunderacer, herunder Afghansk mynde, Puli og Mastiff.

- Hundens Dag er blevet en fin tradition for hundefolket. Det er en god lejlighed til at mødes med racefæller og til at vise sin race frem for havens andre gæster. I år er temaet på Plænen "Hunde fra hele verden - fra Ækvator til polerne", og her kan gæsterne få et indblik i, under hvor forskellige himmelstrøg og livsvilkår vore hunderacer har fundet deres form - og hundeejerne fortæller om hundenes oprindelse og deres funktion igennem udklædning eller rekvisitter, fortæller Anne Orholt fra Dansk Kennel Klub, der glæder sig til gensynet med de mange hunde i Haven.

Fakta om Hundens Dag

Hundens Dag i Tivoli, hvor gæsterne kan medbringe deres firbenede venner i forlystelseshaven, går langt tilbage i Havens historie. Man ved med sikkerhed, at Tivoli helt tilbage i 1895 arrangerede en hundeudstilling i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Hundens Dag afholdes i samarbejde mellem Dansk Kennel Klub og Tivoli. Hundene kommer på dagen gratis i Tivoli, hvis de er ledsaget af en betalende gæst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere