Find en fejl: Københavnske gadeskilte stavet forkert

En seer har spottet en fejl på de Københavnske gadeskilte. Har du lagt mærke til det?

Hvilken stavemåde er rigtig?

Sønder eller Søndre? 

Hvordan er det nu, man staver til den der boulevard, der går fra Carlsberg Byen til Kødbyen på Vesterbro i København? 

I årevis har navnet været stavet på to forskellige måder på gadeskiltene - og åbenbart uden at københavnerne har bidt mærke i det. 

Det har en vaks københavner, Torben Dybdahl, undret sig over på det sociale medie Instagram.

På hjørnet af boulevarden og Erik Ejegods Gade staves det nemlig Søndre Boulevard, mens det på modsatte hjørne af Erik Ejegods Gade hedder Sønder Boulevard.

Læs også Nyt liv til gamle vejnavne

Den korrekte stavemåde

Hos Københavns Teknik- og Miljøforvaltning er der tvivl om, hvorfor bogstavet 'R' har rykket sig frem og tilbage i ordet.

Men den korrekte stavemåde er altså Sønder Boulevard, slår man fast:

- Den autoriserede stavemåde er Sønder Boulevard. Gaden fik i øvrigt sit navn i 1897. Hvis der på dele af gaden er skilte med stavningen ”Søndre Boulevard”, er det altså en fejl, lyder det i en mail til TV 2 Lorry.

- Hvordan og hvornår den fejl er opstået, kan vi ikke sige, men vi vil nu tjekke skiltene, og skilte med en forkert stavemåde vil blive skiftet ud. Dette vil ske hurtigst muligt, men da der skal produceres nye skilte, kan der godt gå en måneds tid, skriver forvaltningen videre. 

Læs også Ny borgmester vil have flere kvindelige vejnavne

Ærgerligt at ændre fejlen

TV 2 Lorry har været i kontakt med Torben Dybdahl.

Og han er faktisk lidt ærgerlig over, at Teknik- og miljøforvaltningen nu vil rette op på fejlen:

- Jeg synes faktisk, det er ærgerligt, hvis forvaltningen går ind og ændrer fejlen nu. Det er en del af Vesterbros charme, og det var slet ikke var min hensigt at lave om på skiltningen. Jeg synes bare, det var et sjovt billede at lægge op, siger han.  

Sønder Boulevard blev anlagt i 1905 og var oprindeligt tænkt som et modstykke til Vester Boulevard, der siden 1954 har heddet H.C. Andersens Boulevard. I 2007 blev der anlagt store grønne områder på Sønder Boulevard, der i dag er med til at gøre Sønder Boulevard til et af Vesterbros mest populære cafésteder. 
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik