Filmfond henter historisk HBO-drama til København

Optagelserne til TV-serien ’Gentlemen Jack’ slutter af i København. Den BBC-producerede serie skal også vises på HBO.

Foto fra optagelserne til den nye serie 'gentleman Jack', der får skudt de afsluttende scener i København. Foto: Copenhagen Film Fund

Ved hjælp af en investering fra Copenhagen Film Fund, slutter BBC optagelserne til den autentiske tv-serie ’Gentleman Jack’ af i København. 

’Gentleman Jack’ er en højprofileret miniserie, som bliver vist på BBC og HBO

Thomas Gammeltoft, direktør, Copenhagen Film Fund

Det skriver Copenhagen Film Fund selv i en pressemeddelelse.

’Gentleman Jack’ fortæller den autentiske historie om Anne Lister, en britisk godsejer, som i det 18. århundrede skubbede til de sociale normer i England og verden over ved at være den første kvinde til at leve i et officielt lesbisk forhold.

Læs også Ny serie om 100 års homohistorie i København - forpremiere i aften

Hendes historie ledte blandt andet til København, hvor hun tilbragte længere tid i selskab med daværende dronning Caroline Amalie.

Sofie Gråbøl på rollelisten

Rollen som Caroline Amalie indtages af Sofie Gråbøl, som dermed spiller overfor den britiske skuespiller Susanne Jones, der har hovedrollen som Anne Lister.

Serien skal efter planen vises som en miniserie i otte afsnit på BBC One og HBO til foråret. Til den tid får seerne altså rigeligt med spektakulære panoreringer i Københavns rådhussal, hestevogne i fakkeloptog mod Amalienborg og royale gemakker, der er med til at skabe et billede af det historiske København.

Copenhagen Film Fund har investeret halvanden millioner kroner i tv-serien til gengæld for et lokalt forbrug på syv millioner kroner.

Læs også Mega-populært mobilspil forvandles til Hollywood tv-serie

Og filmfondens direktør, Thomas Gammeltoft, er glad for investeringen.

- ’Gentleman Jack’ er en højprofileret miniserie, som bliver vist på BBC og HBO i USA. Vi får altså centrale lokaliteter i København og omegn på skærme over hele verden samtidig med, at produktionen bruger fem gange fondens investering på dansk talent, arbejdskraft, udstyr, hotel og forplejning. Med en dansk stjerne som Sofie Gråbøl i en central rolle har denne produktion så at sige hele pakken set ud fra vores investeringskriterier, siger Thomas Gammeltoft.

Københavns Kommune trækker sig

De internationale storproduktioner kan dog blive et særsyn fremover, da filmfonden kommer til at mangle midler fra næste år

Investering i ’Gentleman Jack’ bliver derfor en af de sidste, da fondens hovedbidragsyder Københavns Kommune i september meddelte, at de trækker støtten fra 2019. Der bliver derfor længere mellem de internationale film- og tv-produktioner, som kommer til Greater Copenhagen og filmer.

- De store internationale film- og tv-produktioner flytter til de lande, der tilbyder finansiering til gengæld for forbrug af lokal arbejdskraft, studier og locations, siger Thomas Gammeltoft, der frygter, at København og hovedstadsregionen kan miste sin position som generator for vækst- og innovationsskabelse indenfor den danske film- og tv-industri.

- Copenhagen Film Fund har ikke blot skabt vækst og arbejdspladser gennem sine investeringer i film og tv – men også medvirket til at profilere og brande København for omverden. Det arbejde lider et alvorligt knæk med den manglende opbakning til fonden, siger Thomas Gammeltoft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?