Film om terrorangrebet på Krudttønden på vej: Nu er optagelserne færdige

På rollelisten er blandt andre Lars Brygmann og Nikolaj Coster-Waldau.

Lars Brygmann, instruktør Ole Christian Madsen, Adam Buschard, Sonja Richter, Albert Arthur Amiryan og Nikolaj Coster-Waldau . Foto: Christian Geisnæs

Det er kun knap fire år siden, Danmark blev ramt af terrorangrebet på Krudttønden og Købehavns Synagoge. 

Det skete i februar 2015. 

Allerede nu er en stor dansk film på vej om de voldsomme hændelser. Bag filmen står instruktør Ole Christian Madsen. 

- Jeg føler mig både ydmyg og bevæget over at have afsluttet nogle vellykkede optagelser af filmen om det tragiske terrorangreb i 2015, siger Ole Chrisitan Madsen i en pressemeddelelse. 

Filmen er inspireret af de virkelige hændelser omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten er blandt andet Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn Nørgaard, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som aktionsstyrke-betjenten, Rico.

Ricos partner fra aktionsstyrken spilles af Jakob Oftebro og Sonja Richter spiller Finn Nørgaards kæreste. Filmen introducerer også to nye talenter; Adam Buschard i rollen som Dan Uzan og Albert Arthur Amiryan i rollen som terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Ole Christian Madsens nye spillefilm forventes at få biografpremiere i slutningen af året, er optaget på locations i København og sluttede optagelser den 15. marts.

Baggrund for filmen

Med en automatriffel angreb den unge radikaliserede IS-sympatisør Omar El-Hussein et møde om ytringsfrihed på Østerbro med deltagelse af den kontroversielle svenske kunstner, Lars Vilks.

Efter at have dræbt filmmanden, Finn Nørgaard, under angrebet, såret fire andre og overlevet ildkampen med danske og svenske livvagter, tog han videre til Københavns Synagoge i den indre del af byen, hvor han skød og dræbte den frivillige jødiske vagt, Dan Uzan, sårede yderligere to betjente hvorefter det igen lykkedes ham at slippe væk.

Tidligt næste morgen blev Omar skudt og dræbt af specialstyrker foran sin opgangsdør på ydre Nørrebro.

00:30

Efter år efter angrebet lægger Lars Løkke Rasmussen blomster ved Krudttønden. 

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?