Fiasko-år: Krydstogtkibe dropper KBH

Trods en ny stor krydstogtterminal har de store luksusskibe fravalgt København. Faktisk er antallet af krydstogtskibe det laveste i fem år.

Foto: TV 2 Lorry

De sejlende turister har svigtet København i år. Kun 680.000 krydstogtgæster forventes af besøge hovedstaden i løbet af 2015. Det er 15% færre end de seneste fem år.

- Der er ikke nogen entydig forklaring på faldet. Rederierne skifter ofte destinationer, så der er naturlige udsving i antallet af gæster, siger Claus Bødker, chef for Cruise Copenhagen Network til Jyllands-Posten.

Han mener dog at det høje prisniveau i Norge har smittet af på Danmark.

Turismeforsker Lise Lyck, ekstern lektor ved CBS, mener dog at noget af årsagen, skal findes i den nye store krydstogtterminal i Nordhavn. Hun mener ikke, at den fungerer optimalt.

- Nordhavn er et vindblæst sted, som ikke er særligt attraktivt. Samtidig har der været trafikale problemer, så det har været besværligt for gæsterne på krydstogtskibene at komme ind til byen. Det er uheldigt, for krydstogtturismen er en hastigt voksende industri, siger Lise Lyck til Jyllands-Posten.

Cruise Copenhagen Network glæder sig dog over, at allerede nu har 720.000 krydstogtsgæster meldt deres indkomst til næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik