Festpirater har indtaget Jagtvej 69: "Det bliver genialt!"

En fest på Jagtvej 69 bliver afholdt fredag aften. Gruppen spørger normalt ikke om lov, før de fester, men har dog nu været i kontakt med politiet.

Party Rebels - en gruppe, der er kendte for at lave gang i gaden uden at spørge om lov - har netop indtaget Jagtvej 69. Foto: Stine Sylvestersen, TV 2 Lorry

En gruppe unge ved navn 'Party Rebels' har indtaget den tomme grund på Jagtvej 69, hvor de har planlagt at hygge sig hele natten med dans, musik og visuelt lysshow på nabohusets facade. 

TV 2  Lorrys reporter møder arrangørerne fra Party Rebels på grunden kort før festen for alvor går i gang. Christina, der bare vil kaldes ved sit fornavn, skal være såkaldt politi-ansvarlig - altså sørge for dialogen med politiet.

Gruppen Party Rebels har ellers tidligere meldt ud, at politiet skal holde sig et stenkast væk, men tonen nu er langt mere fredsommelig.

- Jeg håber på en god dialog med politiet, jeg tror de har deres fredelige hat på, siger hun. 

Læs også Unge holder fest på Jagtvej: "Hold jer et stenkast væk"

Christina og et par andre fra Party Rebels går og rydder op på grunden før festen. De fjerner blandt andet brosten, som ligger spredt efter urolighederne onsdag, hvor aktivister kastede sten mod politiet. 

Festen er ligesom demonstrationen en markering af 10-års dagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, og den politi-ansvarlige glæder sig.

– Det er en fest for grunden og for politisk interesserede unge. Det er jo en vigtig grund hvor historien går langt tilbage, siger hun.

Efter en lille pause tilføjer hun:

- Vi vil altid have vores hjerter her.  

En vogn, der skal spille høj musik for de fremmødte indtil midnat, er på vej ind på grunden. Samtidig ankommer en politibil, som holder ind på den anden side af Jagtvej - overfor nummer 69.

Læs også Hærværk under demo: Masser af ødelæggelser på Nørrebro

Fredag aften klokken cirka 20.00 var Jagtvej 69 stadig halvtom.  Foto: Stine Sylvestersen / Frederiksberg

Christina løber over for at snakke med den fem mand store gruppe betjente, der er mødt op i god tid. Fem minutter senere kommer hun opløftet tilbage.

- Politiet siger, at de bare vil trille rundt i området. De har fået mit nummer og jeg har fået deres. Det bliver genialt, siger hun glad. 

Gruppen Party Rebels er ikke en del af Ungdomshuset på Dortheavej. Her er der lørdag også fest på programmet, hvor 11 bands spiller under overskrifteten '10 år - intet glemt, intet tilgivet.'

01:58 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?