Festival: Street-jockeys bruger København som instrument

Kunst- og performancefestivalen Metropolis blev i dag skudt i gang med en koncert fyldt med bystøj.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan København lyder? Ringeklokker, rullekufferter på brosten, susende aircondition og buldrende motorer.

Fem såkaldte street-jockeys fra gruppen Décor Sonore forvandler Københavns lyde til koncerten URBAPHONIX. Gruppen forfiner og forstærker byens karakteristiske støj og fremfører dem for publikum. Alle de lyde, man er så vant til, at man ikke længere lytter efter.

Décor Sonore blev stiftet i 1985 af de to franske komponister, Michel Risse og Pierre Sauvageot. De komponerer musik impulsivt på stedet ved at bruge inventar i byen som instrumenter.

HER SKER DET

Foregår i byens rum

I dag åbnede Décor Sonore performancefestivalen Metropolis med deres vandrende bykoncert fra Kultorvet til Ninna Bags Plads i indre København.

Metropolis er en festival, der både i tema og rum tager udgangspunkt i København. Helt frem til oktober vil internationale kunstnere fremføre deres værker forskellige steder i byen og på forskellige tider på døgnet.

- Det foregår i byens rum, der er ligesom ens egen stue, kan man sige. Man har et andet forhold til det, fordi man er langt mere afslappet. Og kunstnerne spiller med og mod det, der foregår. Det kan være vind og vejr, fortæller Metropolis kunstneriske leder, Trevor Davis.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere