Festival går i kødet på Distortion - med stilhed

Det ligner et modangreb - men det er nok mere en kærlig omfavnelse, når Distortion i dag rykker til Vesterbro - og blandt andet mødes af stilhed.

Vesterbro kommer med et modtræk til morgendagens Distortion - hvad med at kaste med tomater, når Distortionchefen Thomas Fleurquin forklarer sig? Foto: Golden days

Distortion? Larm, tis, fulde mennesker, mere larm - og mere - meget mere - tis. Ikke sandt?

Golden Days? Festival for kultur, kunst, kultiverede mennesker og god smag. Ikke sandt?

Jamen i morgen slår de to festivaler pjalterne sammen og skaber på Vesterbro en noget anderledes festival, der både er en beboerfest - og en del af Distortion - men så alligevel ikke:

Anti-Distortion er Distortions lynafleder. Vi vender Distortion på hovedet. I stedet for tung bas byder vi på virtuos violin. I stedet for larm byder vi på ro. I stedet for asfalt byder vi på græs mellem tæerne. Busserne til Dyrehaven går hver time. Men inden man hopper på bussen kan man kaste håndtegn til Distortions direktør – eller måske en overmoden tomat. Så er luften renset. Der er over 3000 tilmeldte til Anti-Distortion-busserne, hvilket vi naturligvis er begejstrede for, men vi har altså kun plads til 160 mennesker, så det er først til mølle, lyder det fra Svante Lindeburg, der er direktør for festivalen Golden Days.

Busser hjælper dig væk

Han taler om to veteranbusser, der kører folk til Dyrehaven.  Her kan folk sidde i det grønne græs, få lidt koldt til ganen og lytte til en strygerkvartet, der spiller musik af Vivaldi og af Piazolla. Busserne afgår fra Ingerslevsgade 116 - første afgang er klokken 15.10.

Læs også Omlagte busser og spærrede veje: Sådan påvirker Distortion trafikken

Og skal man ikke ud at køre med busserne, så er der masser af andre Vesterbro-alternativer til den hårdtpumpede Distortionfest. Man kan lytte til lokale ildsjæle, der holder flammetaler - eller man kan gå til beboerdomstolen, hvor Distortions diektør stiller op for at svare på spørgsmål, klager - og sågar skulderklap. Og man må også gerne kaste med tomater, fremgår det i pressemeddelelsen fra arrangørerne.

Der er også gadebanko, gudstjeneste, fællessang og afrikanske rytmer.

Aftenen kulminerer klokken 21, når omkring 400 danseglade mennesker indtager Litauens Plads til et brag af en dansefest - helt uden lyd.

Læs også Distortion fylder 21 år: Se her, hvordan festen startede

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?