Fem personer efterlyses efter uroligheder

Efter gadefesten "Reclaim the streets" opstod der uroligheder på Nørrebro i København. Nu efterlyser Københavns Politi fem formodede gerningsmænd.

Lørdag d. 8. august blev der, under urolighederne, udøvet store materielle skader på forretninger i nærområdet. Skaderne opstod, da flere af demonstranterne kastede brosten, flasker og andet kasteskyts mod facader og hæveautomater, samt malede graffiti på bygningerne.

Herudover kastede flere af demonstranterne også molotovcocktails, brosten, kanonslag og flasker efter de politifolk, der var til stede for at stoppe urolighederne og genoprette ro og sikkerhed i området.

Københavns Politi er kommet i besiddelse af billeder fra videoovervågninger af nogle af de formodede gerningsmænd. Nu beder politiet nu offentligheden om hjælp til identifikation af de mistænkte, som optræder på billederne.

De fem mistænkte mænd har følgende signalementer:

A: Mand, 15-20 år, almindelig af bygning, lys i huden. Han var iført grå eller forvasket sort hættetrøje med hætten trukket op over en sort kasket. Han bar mørkeblå, knælange shorts, mørke strømper og lyse kondisko med røde eller orange snørebånd. Derudover medbragte han en sort, lille skuldertaske, hvorpå der var et mindre hvidt, firkantet mærke.

B: Mand, 15-20 år, almindelig af bygning, dansk af udseende og kort, brunt hår, hvor pandehåret er krøllet. Han var iført en sort fleecetrøje eller jakke med hætte, mørke bukser, blå kondisko og grå arbejdshandsker.

C: Mand, 15-20 år, almindelig af bygning, dansk af udseende og med kort, brunt hår. Han var iført sort hættetrøje og sorte Adidas-træningsbukser med blå striber langs benene.

D: Mand, ca. 15-20 år, ca. 165 cm. høj, almindelig af bygning og med lyst hår. Han var iført hvid kasket med mørk streg midt på kaskettens skygge. Han bar en mørkeblå trøje eller jakke med hvidt logo på brystet samt tekst på tværs af ryggen. Derudover bar han et lyseblåt tørklæde om halsen, lyse cowboybukser samt hvide strømper i sorte sandaler. Han bar over skulderen et karakteristisk, hvidt stofnet med sort mønster på siden.

E: Mand, 30-40 år, almindelig af bygning. Hovedet var kronraget med tiltagende måne. Han havde fuldskæg og har muligvis tatoveringer fra knæet og ned.

Der er i sagen varetægtsfængslet en person 17. september 2015, hvor pågældende er sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden, samt groft hærværk mod Danske Bank og Arbejdernes Landsbank på Nørrebrogade.

Henvendelser vedrørende de fem efterlyste personer eller andre oplysninger i sagen kan ske til Københavns Politi på telefon 1-1-4.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere