Fem anklaget: Mobil-app udløste 1061 snydeture med Rejsekort

Ifølge anklagen skal fem personer i retten, fordi de har hacket Rejsekort og dermed har kunnet rejse gratis.

'Gratis' ture på Rejsekortet igen og igen.

Det var virkeligheden for fem svindlere, der igen og igen lykkedes med at fylde penge på deres Rejsekort - men uden at betale for det.

Det mener anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

App-trick med snyde-penge

Tricket, som de fem nu er på anklagebænken for, var angiveligt muligt takket være appen Mifare Tool Classic, hvilket udløste ikke mindre end 1061 'gratis' ture med offentlig transport på Rejsekortet.

Sagen tog sin start i september 2014 til august 2015, men det er først torsdag, at de fem tiltalte skal for Københavns Byret. 

Udenlandsk familie fra Storkøbenhavn

Sagen omhandler to kvinder på henholdsvis 19 og 51 år samt tre mænd på henholdsvis 20 år, 21 år og 51 år. De er alle involveret i den ulovlige brug af Rejsekortet, lyder det.

Ifølge Ekstra Bladet er den ældste mand og de to kvinder i familie. Avisen mener også, at de er udlændinge, der bor i Søborg ved København.

De resterende unge mænd er bekendte af familien, som bor i Sverige.

Gruppen er tiltalt for at købe 15 Rejsekort for bagefter at fylde falske penge på kortet - uden at betale.

Snydt for 18.000 kroner

Den manøvre har angiveligt snydt Rejsekort A/S for godt 18.000 kroner.

Ifølge anklageskriftet blev Rejsekortene erhvervet på Københavns Hovedbanegård, Kongens Nytorv Station og på Nørreport Station.

Ekstra Bladet skriver, at det var Rejsekort A/S selv, der opdagede snyderiet og anmeldte det til politiet. Selskabet kunne se i sit IT-system, at flere rejsekort blev misbrugt.

Selvom de blev misbrugt, blev kortene ikke spærret med det samme. Dermed fik Politiet mulighed for at efterforske sig frem til de blinde passagerer ved hjælp af blandt andet overvågningskameraer.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraffe til de fem personer, og at de bliver udvist af Danmark og får forbud mod at rejse ind i landet igen.

Desuden bør seks rejsekort og fire mobiltelefoner konfiskeres, og Rejsekort A/S skal have erstatning, kræves det.