FCK-topscorer ude med karantæne mod Brøndby

Når Superligaens to førerhold FC København og Brøndby IF mødes på mandag i Brøndby bliver det uden gæsterne fra FCKs topscorer Frederico Santander.

Et knæ i baglåret på FC Nordsjællands Emiliano Marcondes sidste søndag var ikke tilladt, og nu har FC Københavns paraguayanske angriber Frederico Santander fået to spilledages karantæne.

Dermed sidder han ude, når FC København på mandag drager til Brøndby i et topbrag mellem de to lokalrivaler.

quote - Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan benytte Federico i de kommende vigtige kampe, men vi kan ikke bruge den ærgrelse til noget. Vi skal videre, og vi har stærke alternativer i truppen og skal nok stille med et konkurrencedygtigt hold i de kommende kampe.

Ståle Solbakken, Cheftræner, FC København

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan benytte Federico i de kommende vigtige kampe, men vi kan ikke bruge den ærgrelse til noget. Vi skal videre, og vi har stærke alternativer i truppen og skal nok stille med et konkurrencedygtigt hold i de kommende kampe, siger FCKs cheftræner Ståle Solbakken i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

FCK-angriberen har scoret 11 af klubbens 60 mål i denne sæson, og ligger nummer 5 på Superligaens topscorer - blandt andet overgået af de to Brøndby-spillere Teemu Pukki på førstepladsen med 18 mål og Kamil Wilczek på tredjepladsen med 13 mål.

På Dansk Boldspil-Unions (DBU) hjemmeside blev de to spilledages karantæne til angriberen offentliggjort efter flere dage med spekulationer i pressen. Først var det nemlig meldt ud, at man ikke ville gå videre med sagen fra disciplinærudvalgets side.

Baggrunden for karantænen er en episode fra kampen, da FC København søndag mødte FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

Tv-billeder fra kampen mod FC Nordsjælland viste, at Frederico Santander gav et trælår i modspillerens lår uden at hverken dommeren så det eller at bolden var i nærheden.

Her viste tv-billeder, at Federico Santander gav Emiliano Marcondes et trælår i en situation, hvor hverken dommer eller bold var i nærheden.

quote - Det er uhensigtsmæssigt, at formanden for disciplinærinstansen udtaler sig i medierne, før en sag er vurderet, ligesom vi finder det besynderligt, at medierne bliver orienteret om, at der er rejst en sag, før FC København og spilleren bliver det.

FC København

Kampens dommer Michael Johansen er kommet med en redegørelse til Fodboldens Disciplinærinstans, hvor han har bekræftet, at hverken han eller den øvrige dommerstab så episoden - men at han ville have givet et direkte rødt kort, hvis han havde set episoden. 

FC København har ligeledes indsendt en redegørelse med klubbens vurdering af episoden, og begge redegørelser fremgår disciplinærinstansens længere redegørelse.

Ifølge DBU's love er kendelsen endelig, og den kan ikke appelleres.

Hos FC København tager man dommen til efterretning, men klubben skriver på sin hjemmeside, at man ikke mener, at proceduren omkring sagen har levet op til de standarder, man kan forvente på dette niveau.

- Det er uhensigtsmæssigt, at formanden for disciplinærinstansen udtaler sig i medierne, før en sag er vurderet, ligesom vi finder det besynderligt, at medierne bliver orienteret om, at der er rejst en sag, før FC København og spilleren bliver det, lyder det i meddelelsen.

Ud over FC Københavns kamp mod Brøndby, så går Federico Santander også glip af FCK's møde med FC Midtjylland i ligaen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

clara tauson

Clara Tauson vinder sin første WTA-turnering i karrieren

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere