FCK møder irske deltidsproffer med selvtillid

Crusaders kan blive en drilsk modstander for FC København på vejen mod et muligt Champions League-gruppespil.

FC København er tårnhøj favorit, når holdet onsdag gæster Crusaders i anden runde af Champions League-kvalifikationen.

Stephen Baxter, som har været Crusaders-manager i 11 år - og tidligere har spillet i den nordirske fodboldklub som aktiv - tror på, at holdet kan overraske i Europa.

- Vi har været med de seneste fem-seks år, så det er ikke nyt for os, og vi ved godt, hvad der venter. Men vi ser frem til udfordringen.

- Det er selvfølgelig en stor udfordring, for FCK er et tophold med stor erfaring, og der vil altid være en afstand mellem fuldtids- og deltidsprofessionelle hold.

- Men når det er sagt, så er vi ubesejrede i fire Champions- og Europa League-kampe, så vi går ikke ind til kampen med et mindreværdskompleks. Vi vil give alt, hvad vi har, og nyde det, siger Baxter til FCK's hjemmeside.

Crusaders' spillere er deltidsprofessionelle, der typisk træner tirsdag og torsdag og spiller kamp i weekenden, og ligesom FCK-spillerne skal de vænne sig til et nyt underlag på banen i Belfast.

- Vores forrige kunstgræsbane var seks år gammel og slidt, men den her er helt ny. Så vi skal også selv lige vænne os til den, men det er en fin bane, og pasningsspillet bliver hurtigt på den.

- Vi har set tre videoer med FCK, der har mange høje spillere og er hurtige med bolden, og de kommer sikkert med stor selvtillid.

- Men banen kan blive en test for dem, og det skal blive interessant at se, hvordan de håndterer det, siger Baxter.

Hvis FCK slår Crusaders ud, skal den danske mesterklub igennem yderligere to kvalifikationsrunder, inden pladsen i det lukrative Champions League-gruppespil er sikret.

Onsdagens kamp begynder klokken 20.

Returkampen spilles i København på tirsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere