FCK gav Brugge klø: Drømmemål fra Delaney

Thomas Delaney scorede et drømmemål, da FCK bankede Brugge 4-0 og skabte Champions League-eufori i Parken.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

FC København har fået en drømmestart i Champions League, efter at det danske mesterhold tirsdag på hjemmebane slog Club Brugge med 4-0.

Med sejren er FCK oppe på fire point efter de to første kampe i Europas største klubturnering efter uafgjort i Porto for to uger siden, skriver Ritzau.

Kampen mod Brugge blev afgjort i en hæsblæsende start på anden halvleg, hvor anfører Thomas Delaney kanonerede bolden op i det ene målhjørne til 2-0, efter at belgiernes Stefano Denswil havde lavet selvmål.

Han har egentlig ikke noget skud. Han header hårdere, end han skyder.

Ståle Solbakken om Thomas Delaney

Delaney-scoringen hører til blandt de flotteste mål, der nogensinde er scoret i Telia Parken.

Ståle Solbakken stod længe og grinte, da anføreren scorede drømmemålet fra 30 meter. Nordmanden giver nemlig ikke meget for Delaneys evner på langskud. Derfor kom 2-0-målet lidt bag på ham.

- Jeg har trænet ham i snart ti år, og jeg har aldrig set en dårligere langskuds-skytte end ham. Ham og William Kvist er næsten pinligt ringe til at skyde udefra.  Han har egentlig ikke noget skud. Han header hårdere, end han skyder, sagde Solbakken efter kampen til Ritzau. 

00:39

Thomas Delaney har et skud - og Mathias 'Zanka' Jørgensen har en god kastearm. Det gav han en smagsprøve på til træningen op til kampen mod Club Brugge.

Luk video

Lidt senere øgede Federico Santander til 3-0, da Paraguay-angriberen klinisk bankede en hjørnesparksbold op i nettaget.

I overtiden cementerede Mathias "Zanka" Jørgensen sejren, da han headede FCK på 4-0 i forbindelse med et hjørnespark.

Med til historien hører endda, at Ludwig Augustinsson tillod sig at brænde et straffespark umiddelbart efter det belgiske selvmål.

Om tre uger skal FCK på besøg hos Leicester, der har åbnet gruppespillet med to sejre. 

FCK's kommende modstander topper gruppe G med seks point efter en 1-0-sejr på hjemmebane over Porto. FCK følger lige efter med fire point.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik