FCK går europæisk forår i møde efter uafgjort mod Porto

FCK har klaret et delmål i Champions League ved at sikre minimum en tredjeplads. Spillerne jagter en jackpot.

FC Københavns spillere er stolte over, at klubben med tirsdagens 0-0-resultat mod FC Porto også er garanteret at skulle spille europæiske kampe efter nytår, selv om der endnu mangler en enkelt gruppekamp i Champions League.

quote Hvis man ikke er stolt af, at et dansk hold kan gå videre med en kamp tilbage, så har man ikke forstand på fodbold

Thomas Delaney, FCK-anfører

Tirsdagens uafgjorte resultat betyder dog også, at FCK med større sandsynlighed skal spille knockoutkampe i Europa League frem for i Champions League, og derfor var spillernes jubel forholdsvis afdæmpet, skriver Ritzau.

FCK skal selv slå Club Brugge på udebane, mens Leicester, der allerede har vundet gruppen, skal tage point ude mod Porto, hvis FCK skal gå videre i Champions League.

- Det er ærgerligt at stå og ikke selv kunne afgøre det hele, men hvis man ikke er stolt af, at et dansk hold kan gå videre med en kamp tilbage, så har man ikke forstand på fodbold, siger FCK's anfører, Thomas Delaney.

- Vi skal håbe på, at Leicester nyder at spille i Champions League. Det Leicester-hold, vi har mødt, har været anderledes end det hold, vi har set i Premier League.

- Så jeg er fortrøstningsfuld nok og tror, at de nok skal gøre, hvad der skal gøres. Om det så er nok til at hjælpe os, må tiden vise, siger Delaney.

En sejr over Porto havde givet FCK et gunstigt udgangspunkt inden sidste spillerunde, mens et nederlag ville fjerne spændingen.

quote Vi spillede som håbet, og jeg var meget tilfreds. Men det endte også med at dræbe os. 

Ståle Solbakken

Det så godt ud for københavnere før pausen, men i anden halvleg var det Porto, som lagde tryk på FCK.

- I anden halvleg forsvarede vi 0-0. Man skal jo gå efter det, og vi pumpede nogle bolde op til sidst, men det var vigtigere at få 0-0 end at satse hele butikken, siger Thomas Delaney.

Ifølge Ståle Solbakken var kræfterne simpelthen sluppet op efter første halvleg.

 - Vi havde ingen kræfter. Vi løb os selv ud før pausen. Det betød, at vi begyndte at lave flere tekniske fejl, og tempoet var så højt og vi døde på det. Thomas Delaney sagde til mig, at han var helt færdig efter 65-70 minutter, lyder det fra Solbakken.

William Kvist og Ludwig Augustinsson er også glade for, at FCK mindst skal spille to europæiske kampe efter nytår. De foretrækker, det bliver i Champions League, selv om det formentlig vil være meget sværere at gå videre.

- Det føles godt, at vi allerede er sikre på at skulle spille i Europa. Men vi har et mål om at gå videre fra gruppen i Champions League nu, for det er federe end at skulle spille i Europa League. Så det går vi efter, siger Augustinsson.

William Kvist supplerer:

- For mig betyder det rigtig meget, at vi er sikker på at skulle spille i Europa i foråret. Jeg vil selvfølgelig også gerne videre i Champions League, men vi ved også, at hvis vi havde spillet efter, hvem der havde det største budget, havde vi været nummer sjok.

- Derfor skal vi være godt tilfredse før den sidste kamp, fordi vi som minimum skal spille Europa League. Det er et stort delmål, som er nået, og så må vi se, om vi kan nå endnu mere, siger William Kvist.

Onsdag 7. december spilles sidste runde i FCK's gruppe.