FCK-fankoordinator har tæt forbindelse til ledende hooligan

En fankoordinator, ansat af F.C. København til at forhindre vold i forbindelse med fodboldkampe, har et tæt venskab med ledende hooligan.

- Jeg kan godt se, at det ser helt åndssvagt ud for mig og for klubben, hvor jeg har liket billeder af tatoverede fyre med hashtagget hooligans. Det giver ikke mening. Det er ikke specielt klogt i mit job. Men jeg liker dem ikke, fordi de er hooligans, men fordi det er nogle mennesker, jeg kender og holder af, siger fankoordinator Daniell Askholm. Foto: Claus Bech / Scanpix

F.C. Københavns fankoordinator har liket en række fotos på det sociale medie Instagram af formodede hooligans og med hashtagget #hooligans. I et enkelt tilfælde har fankoordinatoren liket et foto af slagsmål mellem hooligans. Det skriver Information.

Fankoordinatoren, Daniell Askholm, er ellers ansat til at modvirke vold og hooliganisme i fodboldverdenen. Men han optræder også på fotos på Instagram sammen med en af de ledende figurer i gruppen København Hooligans og af de såkaldte casuals – voldelige fodboldfans – bl.a. til en koncert i Parken og til fodboldkampe. 

Mads Øland fra Spillerforeningen siger:

- Hvis opgaven for vedkommende er at bekæmpe vold og hooliganisme, kan man ikke samtidig understøtte det på de sociale medier.

F.C. Københavns kommunikationschef Jes Mortensen erkender, at det er problematisk, at fankoordinatoren liker hooliganbilleder på sociale medier:

- Det er ikke smart. Vi kan godt se det, siger han til Information.

- Fra klubbens side er vi blevet mere bevidste om det nu.
Sidste weekend overfaldt hooligans politi og kontrollører på Brøndby Stadion. Efterfølgende afdækkede Information, at FCK-spilleren Uros Matic i syv tilfælde havde liket fotos af bl.a. samme ledende hooligan og billeder med hashtagget #hooligan – flere af dem fra hooligantræninger. 

Læs også FCK uddeler karantæner til mere end 100 personer

Det europæiske foboldforbund, UEFA, har siden 2012 pålagt de europæiske topklubber at have ansat en fankoordinator – en såkaldt Supporter Liaison Officer (SLO) –  som skal styrke samarbejdet mellem fans og forboldklubber. Det er en del af fankoordinatorens job også at holde kontakt til mere ekstreme fans. Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, påpeger, at der ligger et iboende dilemma i at være SLO, fordi man skal kunne snakke med alle.

- Men generelt skal SLO’en ikke på nogen måde være med til at godkende nogen former for vold.
Fankoordinator Daniell Askholm erkender, at hans ageren på sociale medier er problematisk i forhold til hans job.

- Jeg kan godt se, at det ser helt åndssvagt ud for mig og for klubben, hvor jeg har liket billeder af tatoverede fyre med hashtagget hooligans. Det giver ikke mening. Det er ikke specielt klogt i mit job. Men jeg liker dem ikke, fordi de er hooligans, men fordi det er nogle mennesker, jeg kender og holder af.

Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi kender Daniell Askholm fra håndteringen af højrisikokampene mellem FCK og Brøndby og har flere gange – med held – samarbejdet med ham for at forebygge ballade. Men han siger samtidig.

- Ligefrem at være så tæt på hooligans og give likes, det synes jeg ikke er smart. 

Læs også FCK-fan slog kontrollør ned: Nu er han fundet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik