FCK dropper engangsplast

Det skal være slut med engangsplastik, når du tager til bold eller koncert i Telia Parken, oplyser F.C. København.

Hvert år bliver der drukket lige omkring en million liter øl og sodavand i Telia Parken. Som det er nu, bliver samtlige af de liter serveret i et engangs-plastglas.

Men det skal være slut nu lyder det fra de danske fodboldmestre.

- Vi har i vores strategi besluttet, at vi skal være mere bæredygtige, og derfor skal vi også gå forrest på det her område, siger Katja Moesgaard, der Chief Operating Officer hos F.C. København.

- Vi har et ansvar som en stor kulturinstitution i København, og et skridt på den her rejse er at fjerne engangs-plastikglassene. Det er en kompliceret proces, hvor mange problemstillinger skal løses, men nu har vi truffet beslutningen og sat arbejdet i gang.

Alternativet mangler

Målet er klart: Fra sommeren 2020 vil du ikke længere kunne få serveret dine drikkevarer i en miljøsviner.

Alternativet har F.C. København ikke præsenteret endnu, og netop derfor proklamerer de allerede nu deres ambition, så de kan finde en løsning i samarbejde med deres mange partnere:  

- Vi er heldige, at vi har mange partnere og interessenter, som deler vores ambitioner og visioner på det her område. Vi er allerede med i et projekt sammen med Dansk Industri, Københavns Kommune, Sparta og DBU, hvor virksomheder kan byde ind med bæredygtige løsninger.

- Vi ønsker, at vores stadion skal være ikonisk i forhold til design, teknologi og bæredygtighed, og det her er et skridt i den retning. Vi er bevidste om, at der fortsat er lang vej, før vi er i mål, men retningen er klar, siger Katja Moesgaard.

F.C. Københavns beslutning kommer få dage efter et flertal i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune foreslår forbud mod plastikbægre til festivaler og gadefester i hovedstaden.

Den historie kan du se i indslaget her: 

Hovedstaden bebuder forbud mod plastikbægre til engangsbrug ved festivaler og gadefester

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Farum Sø

Ny spildevandsplan skal sikre badevand og vandmiljø

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere