FCK-direktør om ballade: "Uacceptabel og pinlig adfærd"

Anders Hørsholt tager kraftig afstand fra urolighederne i FC Københavns fanafsnit på Brøndby Stadion.

Opgøret i Alka Superligaen mellem Brøndby og FC København endte i en regulær skandale, da kampen måtte afbrydes i 20 minutter mod slutningen.

Ved stillingen 1-0, som også blev kampens resultat, opstod der alvorlige sammenstød mellem tilskuere i FC Københavns fanafsnit og sikkerhedsfolk.

quote Det er totalt uacceptabelt og pinligt at opleve den slags.

Anders Hørsholt, FC Københavns direktør

Senere strømmede politiet til for at få dæmpet urolighederne, inden kampen til sidst kunne spilles færdig.

Umiddelbart efter opgøret tog FC Københavns direktør, Anders Hørsholt, kraftig afstand fra urolighederne til Ritzau:

- Det er totalt uacceptabelt og pinligt at opleve den slags. Der er ingen undskyldning for at opføre sig sådan eller angribe politi eller andre på stadion.

- Det er en skændsel, og vi vil nu sammen med alle relevante parter gøre vores til at finde frem til dem, der har været involveret, så de får deres straf, siger Anders Hørsholt til FCK's hjemmeside. 

Stolesæde i hovedet

I Københavns Vestegns Politi siger en leder, at politiet var forberedt på konfrontationer.

- Men at man går til værks på den måde, er udtryk for en uhørt og uanstændig opførsel, siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann til nyhedsbureaet Ritzau om ballademagerne.

Uroen opstod i FCK-tilhængernes udebaneafsnit. En vagt faldt til jorden, da han ifølge politiet fik smidt et stolesæde i hovedet. Derefter blussede uroen op.

Det skete to minutter inde i kampens overtid, hvor Brøndby kort forinden havde bragt sig foran 1-0, hvilket også blev slutresultatet.

Kampen blev afbrudt, og politiet rykkede ind. Mindst 50 kampklædte betjente bevægede sig ind på grønsværen og placerede sig i en kæde foran tribunen med de urolige fans.

Med cirka 18 minutters forsinkelse besluttede kampens dommer at genoptage spillet, hvorefter de to resterende minutter blev afviklet.

- Det er meget sjældent, at vi må gå ind på grønsværen, men det var nødvendigt, siger vicepolitiinspektør Brian Toftemann.

"De skal straffes"

Efter opgøret var bestyrelsesmedlem og storaktionær i Brøndby Jan Bech Andersen helt på linje med FCK-direktøren.

- Vi har selv været der. Det er en fælles opgave. Vi må gå til den og finde de folk, der laver det her, og straffe dem.

- Det handler om selvjustits. Vi skal ordne det på de interne linjer. Det er følelser. Vi så det selv i Parken, da vi kom bagud i pokalfinalen. Det er ærgerligt og trist, siger Jan Bech Andersen i et interview på TV3+. 

Ved 22.30-tiden er status, at politiet har noteret 29 lovovertrædelser. Ni handler om vold mod politiet, og to drejer sig om vold mod kontrollører. To tilskuere er sigtet for at maskere sig.

De seks personer, der søndag blev anholdt, er alle mandag blevet løsladt. Anklagemyndigheden er kommet frem til, at ingen af dem skal fremstilles i et grundlovsforhør, men sigtelserne opretholdes, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Men efterforskningen er langt fra slut. Studier af videooptagelser kan føre til flere sager i de kommende dage, varsler vicepolitiinspektøren.

Undskyld

Anders Hørsholt deltog også i interviewet og tog atter kraftig afstand fra urolighederne.

- Hvis nogen vil lave ballade, så laver de ballade. Man må kigge indad i fangrupperingerne internt og finde dem og få dem væk. Det her går jo ikke. Det er helt uacceptabelt, siger Anders Hørsholt.

FC København har desuden lagt en officiel undskyldning op på klubbens hjemmeside.

- Vi vil gerne undskylde over for politiet, vores værter i Brøndby, vagter og alle de fans, der opførte sig ordentligt og fik en ubehagelig oplevelse her til aften.

- Det, der skete i Brøndby, var helt uacceptabelt for alle i F.C. København. Det er en skamplet for klubben, og vi har en nul-tolerance omkring alle former for vold i FCK, skriver klubben.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20190304-100858-7-1920x1279we

Politi beder offentligheden om hjælp i søgning efter 43-årig: ”Vi har ikke flere steder at lede”

politibetjent færdselsbetjent

Kaos i corona-kryds - ni bilister sigtet på halvanden time

20190304-100858-7-1920x1279we

Efterlysningen afblæst: Kirsten fundet i god behold

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere