FCK-direktør: Ny liga-struktur øger vores chancer i Europa

Den nye struktur i Alka Superligaen er god for københavnerholdet, vurderer direktør for FC Københavns direktør Anders Hørsholt.

FCK kan blive matchet bedre og dermed øge niveauet i de europæiske kampe i fremtiden. Sådan lyder vurderingen fra direktør Anders Hørsholt, efter Alka Superligaens struktur er blevet omlagt.

- Det øgede antal kampe mod de øvrige tophold i ligaen i mesterskabsspillet vil gøre, at vi bliver matchet bedre og øger vores internationale muligheder, ligesom det vil give vores fans flere og mere interessante og spændende kampe at se, skriver direktøren på FCKs hjemmeside.

Han understreger desuden, at guld-titlen skal forsvares i denne sæson, og det forsvar indledes allerede i aften, når de forsvarende mestre møder ligaens oprykkere fra Lyngby.

- For vores vedkommende er der ingen tvivl om, at målsætningen i den nye struktur er præcis den samme som i den tidligere for FCK: At vinde mesterskabet, skriver Hørsholt videre.

Efter 20 år med 12 hold og 33 runder er den bedste danske fodboldrække ændret markant.

Hørsholt støtter formålet, som har været at skabe højere kvalitet, øget international konkurrencedygtighed og mere spænding i dansk fodbold.

- Jeg tror på, det vil give dansk fodbold et løft med den nye struktur, som der ligger et enormt stort arbejde bag, hvor stort set hele fodbold-Danmark har været inddraget, lyder det fra Hørsholt.

Han påpeger, at både klubber, spillere, trænere, fans, politi, sponsorer, DBU samt eksperter og journalister er blevet inddraget i processen, som blev styret af det hollandske firma Hypercube.

- Resultatet er en Danmarksturnering, der bringer endnu flere sportslige højdepunkter og store fodboldoplevelser til de danske fans, vurderer FCK-direktøren.

I denne sæson møder 14 hold hinanden hjemme og ude i et grundspil med 26 spillerunder. Herefter deles ligaen op i et mesterskabsspil, hvor de seks bedste hold fra grundspillet deltager, mens to gruppe a fire hold bliver udgjort af de otte nederste fra grundspillet.

Alle tager deres point fra grundspillet med videre. I mesterskabsspillet møder holdene hinanden hjemme og ude, hvorefter titlen og medaljerne bliver fordelt.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere