FCK beskylder FCM for regelbrud

På grund af stormen Gorm, blev søndagens kamp mellem FC København og FC Midtjylland aflyst. Nu beskylder FCK FCM for ikke at have fulgt reglerne for aflysning.

Opdateret kl. 14.28...

Den aflyste kamp søndag mellem fodboldklubberne FC Midtjylland og FC København får nu et efterspil, da FCK vil indberette sagen for Fodboldens Disciplinærinstans.

I FC København er man ikke imponeret over FC Midtjyllands håndtering af situationen omkring den aflyste kamp.

Holdet fra hovedstaden er ikke uenig i at kampen skulle aflyses grundet vejret, men ifølge FCK har FC Midtjylland ikke fulgt de korrekte procedurer, når man skal aflyse en kamp.

På FCK's hjemmeside finder man følgende forklaring af forløbet omkring den aflyste kamp:

- Vi synes, at forløbet omkring aflysningen blev håndteret særdeles uprofessionelt - og i øvrigt i strid med DBUs regler. Om formiddagen meldte FC Midtjylland skråsikkert ud, at kampen ville blive spillet, og det er naturligvis den meldning, vi forholdt os til og viderebragte til alle, der spurgte os til, om kampen vil blive gennemført.

Vi havde folk på stadion allerede fra 15.30, men ingen fra FC Midtjylland briefede omkring nogle ændringer i forhold til den melding, de tidligere var kommet med, eller om et ændret varsel omkring vejret. De inviterede heller ikke repræsentanter fra F.C. København med til det møde, der førte til aflysningen. Det til trods for, at både vores sikkerhedschef og pressechef var til stede på stadion.

Vi fik besked om mødet og den mulige aflysning ved en tilfældighed og vores sikkerhedschef deltog derfor kun i de sidste minutter af mødet, da beslutningen var truffet. Her var der omkring en time til kampstart og fansene var ankommet til stadion. Det gør, at vi ikke får mulighed for at briefe vores fans, spillere eller stab, hvilket naturligvis giver en masse frustrationer og spekulationer, der let kunne have været undgået ved rettidig omhu i håndteringen.

Havde FC Midtjylland udvist det, så havde vi også haft muligheder for at diskutere et alternativt kamptidspunkt søndag eller mandag med de interessenter der er. Derudover mener vi ikke, at proceduren omkring aflysning af kampe blev overholdt, da Divisionsforeningen ikke blev informeret. Det hedder på UEFA sprog 'Lack of organisation' og er en alvorlig forseelse.

Vi er naturligvis skuffede over, at kampen ikke kunne gennemføres af sportslige årsager, men især med tanke på de godt 900 fans, der havde trodset vind og vejr for at støtte holdet i en vigtig kamp., sådan lyder det fra direktør Anders Hørsholt.

Som et plaster på såret til alle de skuffede fans oplyser direktøren, at FCK har besluttet, at betale for busserne til den kamp der skal spilles i Herning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere