FC København vakler videre i CL-kval efter 1-2 nederlag

FC København er videre til tredje runde i Champions League-kvalifikationen, hvor makedonske FK Vardar venter.

Foto: Per Kjærbye / Scanpix

Onsdag aften spillede FC København sig med nød og næppe videre til tredje kvalifikationsrunde i Champions League, da holdet tabte 1-2 til Zilina fra Slovakiet.

Første kamp i Slovakiet vandt københavnerne 3-1, og derfor var resultatet nok til at bringe FC København videre.

Det blev en nervepirrende kamp for FC Københavns fans, da slovakkerne gav de danske mestre kamp til stregen om billetterne videre i kvalifikationen.

Læs også FC København overvejer at satse på kvindefodbold

FCK satte sig på kampen

Fra kampens begyndelse var det dog FC København, der tog teten og satte sig på det hele. 

Allerede efter ét minuts spil, var Pieros Sotiriou tæt på en scoring, men han fik ikke ordentligt ram på bolden, og den røg forbi målet.

Sotiriou var igen tæt på i det 12. minut, hvor han lidt udenfor feltet sendte bolden mod det fjerneste hjørne, men skuddet blev overplaceret med en meters penge.

FC København pressede på, men stik imod spil og chancer var det slovakkerne, der fik scoret det første mål.

Læs også Lykke Friis begejstret for FCK’s kvinde-planer: Kom ind i kampen!

Snød FCK-spiller

Det skete i det 19. minut, hvor angriberen Yusuf Otubanjo fik bolden ved baglinjen efter et hjørnespark. 

Nigerianeren valgte ikke at aflevere bolden, men gik i stedet mod mål, hvilket snød FC København-spilleren Ján Gregus fuldstændigt. Otubanjos afslutning ramte Robin Olsens fod og gik efterfølgende ind.

Scoringen tændte en ild i københavnerne, og få minutter efter Otubanjos mål fik Federico Santander en stor chance for at udligne, da han helt fri fik bolden ved straffesparkspletten. Men han sparkede forbi målet.

To minutter inde i anden halvleg kom udligningen så, da Pierre Bengtsson fik et skub i ryggen i feltet. Benjamin Verbic skulle eksekvere, og det gjorde han sikkert til højre for målmand Ales Mandous.

Læs også FCK har udsigt til makedonsk modstand i CL-kval

Slovakker pressede på til 3-1

Men slovakkerne var ikke færdige endnu.

I det 57. minut kom forsvarsspilleren Filip Kasa først med hovedet på et hjørnespark, og han headede sikkert Zilina foran 2-1.

Så lugtede slovakkerne blod, og FC København var rystede. Især forsvaret så nervøst ud, og det spredte sig til resten af holdet, mens slovakkerne pressede på for den vigtige scoring til 3-1, der ville medføre forlænget spilletid.

I overtiden satte Zilina det sidste stormløb ind mod københavnernes mål, men FC København slap med skrækken, og kampen endte 2-1 til slovakkerne.

I tredje kvalifikationsrunde venter makedonske FK Vardar på FC København. /ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik