FC København lukker perfekt sæson med 25. sejr

FC Københavns successæson blev afsluttet med 2-0 over Sønderjyske. Dermed vinder FCK ligaen med 22 point.

FC København rundede en perfekt 2016/2017-sæson af med en sejr, da mesterholdet hjemme i Telia Parken slog Sønderjyske med 2-0.

Feststemningen blev leveret af Federico Santander og Uros Matic, der med hver deres langskudsscoring sikrede FC København sæsonens Alka Superliga-sejr nummer 25.

Inden opgøret sagde FC København farvel til profilerne Ludwig Augustinsson og Andreas Cornelius, som begge forlader klubben til fordel for udenlandske klubber i sommerpausen.

Begge spillere startede ude, men kom i anden halvleg ind til massive jubelbrøl fra tilskuerne i en festklædt og solrig Telia Parken.

Her havde tilskuerne traditionen tro medbragt badedyr i forskellige afskygninger, og disse blev sendt i fri rotation i det 14. minut, noget som betød afbrydelse af kampen i nogle minutter, mens drager, krokodiller og badebolde blev fjernet fra banen.

Sønderjyske var reelt blot statister i FC Københavns fest. Godt nok havde gæsterne femtepladsen at kæmpe for, men hjemmeholdet var indstillet på ikke at give Sønderjyske en nem kamp.

Godt nok skabte gæsterne i kampen chancer nok til at gøre opgøret spændende, men tættere på end Pierre Kanstrups brændte straffespark kom Sønderjyske ikke.

FC København slutter sæsonen med 84 point, hele 22 flere end Brøndby på andenpladsen, mens Sønderjyske må nøjes med sjettepladsen i Alka Superligaens mesterskabsspil.

Ud over mesterskabet, FC Københavns 12. i historien, kan tilhængerne glæde sig over, at pokaltitlen i torsdags også blev sikret for tredje år i træk.

Der var god stemning blandt FCK's fans. Her ses eksempelvis hundredevis af badedyr til ære for deres hold: