Fange gik amok: Tævede fængselsbetjent med dåsetun i sok

En banderelateret fange var på vej ud af badet, da han overfaldt en fængselsbetjent og tildelte ham flere slag i baghovedet.

Vestre Fængsel er et arresthus. Det vil sige, at fængslet som udgangspunkt kun bruges til personer, der sidder varetægtsfængslet. Her ses et arkivfoto af en fængselsbetjent i uniform. Foto: Martin Ballund - Scanpix Ritzau

Vestre Fængsel i København. Foto: Niels Ahlman Olesen / Ritzau Scanpix

1 af 2

En mandlig fængselsbetjent blev fredag overfaldet af en banderelateret fange i Vestre Fængsel i København, oplyser Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

Overfaldet skete ifølge forbundet helt umotiveret, da den indsatte kom ud fra badet.

Her blev den mandlige fængselsbetjent overfaldet bagfra. Han blev ramt hårdt i baghovedet flere gange med en metalgenstand i en sok.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau var der tale om en dåse tun.

Læs også Bandemedlem overfaldt fængselsbetjente og truede med pistol

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvordan offeret har det efter overfaldet. Men Fængselsforbundets formand Kim Østerbye raser over hændelsen.

- Det er en fuldstændig uacceptabel udvikling. Voldspsykopater fra LTF (Loyal to Familia, red.) må under ingen omstændigheder få lov ustraffet at slå løs på betjente, når det passer dem.

- Der er kun et svar, og det er nultolerance, siger Kim Østerbye.

Der har i foråret været flere bandeoverfald mod fængselsbetjente, oplyses det i pressemeddelelsen. En udvikling Fængselsforbundets formand Kim Østerbye kalder stærkt bekymrende.

Ifølge Ritzau er episoden meldt til politiet.

Læs også Fængselsbetjente fjerner kamera fra uniformen i vrede

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik