Familiefar blev træt af Paludan: Nu har han indsamlet 90.000 kr. til flygtninge

Adskillige danskere bakker op om indsamlingen “Hjælp Rasmus Paludan med at samle ind til integration”.

På et døgn har Nicolai Würtz fra Brønshøj samlet over 90.000 kroner ind til Dansk Flygtningehjælp - med indirekte hjælp fra den kontroversielle og racismedømte partistifter Rasmus Paludan. 

Det er sket gennem Facebook-gruppen “Hjælp Rasmus Paludan med at samle ind til integration”. Her skriver familiefaren Nicolai Würtz blandt andet:

“Giv et bidrag - stort eller småt - så hver gang Rasmus brænder koraner, går der penge til Dansk Flygtningehjælp. Hver gang Rasmus skaber konflikt, skaber vi glæde med små og store beløb til integration.” 

Nicolai Würtz siger, at gruppen fungerer som et omvendt sponsorat af Stram Kurs-stifteren, der søndag demonstrerede på Blågårds Plads og har for vane at brænde koraner af.

- Hver gang han tager ud for at stå på et vindblæst hjørne i Bagsværd, bliver han ramt af karma-princippet. Det er tanken i det, siger han.

En fredelig måde

Fundraisingen begyndte tirsdag aften, da Nicolai Würtz selv og et par venner lagde lidt penge i indsamlingskassen.

- Han provokerer mig helt vildt. Han overskrider så mange grænser for at skabe en konflikt og drive helt skæve pointer frem. Jeg vil ikke råbe og gå i moddemonstration, så jeg har ledt efter en måde at vise ham, at det her er skrubforkert. Det her er en fredelig måde at vise det på, siger Nicolai Würtz til TV 2 Lorry.

Rasmus Paludan

Planen var oprindeligt, at der skulle doneres hver gang, Rasmus Paludan brændte en koran af. Men opmærksomheden omkring indsamlingen steg meget hurtigt, og nu donerer folk hele tiden.

- Folk vil bare gerne give penge nu, skriver de i gruppen. Hver gang de bliver trætte af ham, så donerer de, siger Nicolai Würtz, der understreger, at han aldrig selv har hånd på pengene - de går direkte til Dansk Flygtningehjælp.

Giver du ikke bare Rasmus Paludan endnu mere opmærksomhed med den her indsamling?

- Ja, jo, men det får han jo i forvejen. Selvfølgelig nævner vi hans navn, men hvis vi spænder ham for den her vogn, så er det prisen værd, siger Nicolai Würtz.

Lykkelig modtager

I Dansk Flygtningehjælp er kommunikationsdirektør Annette Spanggård svært begejstret for de uventede midler. 

- Vi er lykkelige for hver en krone, der kommer i vores kasse. Vi er totalt upolitiske, og vi tager imod penge, der kommer mange gode steder fra, og det gør vi også i denne sag, siger Annette Spanggård til TV 2 Lorry.

Er I upolitiske, når I tager imod penge fra en indsamling, som åbenlyst tager stilling politisk?

- Ja. De penge, der kommer ind, støtter vores sag. Vores sag er ikke politisk. Den støtter mennesker i nød og på flugt. Det ville være noget andet, hvis pengene kom fra folk med lyssky forretninger, siger hun. 

Forbud

Efter uro ved flere demonstrationer kunne Rasmus Paludan onsdag demonstrere i Hellerup uden ballade. 

Tirsdag demonstrerede Rasmus Paludan også i Nordsjælland - på hjørnet af Nybrovej og Bagsværdvej i Lyngby. Da endte det med, at tre personer blev anholdt.

En gruppe af unge, hvoraf flere var maskerede, kastede med fyrværkeri og råbte i nærheden af området, hvor der blev demonstreret.

Paludan har fået midlertidige forbud mod at demonstrere i både Københavns politikreds og Vestegnens politikreds. Hos Københavns Politi gælder forbuddet til efter påske, mens det foreløbigt gælder til torsdag på den københavnske Vestegn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere