Færre unge ender på gaden i København

De seneste år har Københavns Kommune styrket sin indsats overfor særligt unge hjemløse. Det har båret frugt, og nu falder hjemløsetallet i kommunen.

En ny kortlægning af hjemløse foretaget af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE) viser, at der i 2017 er flere hjemløse end ved seneste kortlægning i 2015.

Rapporten viser også, at omtrent halvdelen af alle hjemløse i Danmark tilhører hovedstadsområdet - og at der er kommet mere end 100 nye hjemløse i området siden 2015.

quote I København har vi oplevet et fald af hjemløse generelt og især blandt de unge

Jesper Christensen (S), Socialborgmester

Men til trods for at 3.242 borgere er hjemløse i København og omegnskommunerne, er det lykkedes for Københavns Kommune at knække den ellers opadgående kurve i kommunen.

- I København har vi oplevet et fald af hjemløse generelt og især blandt de unge, hvor vi de seneste to år har styrket vores indsats. Det er meget tilfredsstillende, og mit mål er, at vi fortsat skal have stort fokus på området, siger socialborgmester Jesper Christensen (S). 

Hjemløseprojekt rettet mod unge en stor succes

Siden 2015 har Socialforvaltningen i Københavns Kommune styrket indsatsen overfor unge hjemløse. Særligt initiativet "Ungeprojektet", hvor der er fokus på forebyggelse og tidlig indsats overfor udsatte unge mellem 17 og 24 år, har været en succes i kommunen.

Ungeprojektet har siden sin opstart haft tilknyttet 108 unge borgere i kommunen, som enten stadigvæk er tilknyttet projektet eller nu står på egne ben.

quote Det er meget tilfredsstillende, og mit mål er, at vi fortsat skal have stort fokus på området

Jesper Christensen (S), Socialborgmester

Af de 108 er 51 nu flyttet i egen bolig, og cirka 90 procent af de unge, der har fået lejlighed eller kollegieværelse, har fortsat sin egen bopæl.

Leder de unge tilbage på benene

Projektet handler også om at støtte og hjælpe de unge med at få håndteret deres udfordringer for på den måde at få håndteret deres udfordringer, så de kan få en hverdag som andre unge. 

De unge får blandt andet hjælp til at komme i behandling og få skabt en hverdag med uddannelse, beskæftigelse og fællesskaber.

Derfor er projektet også i tæt samarbejde med uddannelsesvejledning, jobcenter og andre relevante samarbejdspartnere - og altid med den unge i centrum.

I Københavns Kommune er hjemløsetallet faldet til 1.482 personer. Det er fem procent færre end i 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere