Færre forældrepar i hovedstaden siger ja til hinanden

Der bliver længere mellem de børnefamilier, hvor far og mor er gift, viser nye tal. Tendensen er især tydelig i hovedstaden.

Selvom to mennesker elsker hinanden, får børn sammen og vælger at bo sammen, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at de også vil giftes med hinanden.

Færre par med børn vælger nemlig at sige ja til hinanden i kirken eller på rådhuset. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tendensen er især tydelig i København, på Frederiksberg og på Lolland, hvor under 70 procent af forældreparrene har papir på forholdet. Det skriver DR P4 København.

Det er ifølge familieforsker Per Schultz Jørgensen en udvikling, der peger i retning af mindre stabile familieforhold.

- Vi går lidt mere efter vores egne ønsker, og derfor er vi også lidt mindre indstillede på at forpligte os over en længere periode, siger han til DR P4 København.

Derfor kommer det heller ikke bag på ham, at det især er i hovedstadsområdet, at der bliver længere mellem de børnefamilier, hvor far og mor er gift. For de hurtige, effektive relationer trives særligt i storbyen, forklarer Per Schultz Jørgensen.

- Det er trods alt mere udbredt i de store metropoler, og derfor er det også her vi ser de mere løse, kortvarige relationer, siger han.

Man skal sikre hinanden bedst muligt

Selvom der ikke nødvendigvis er noget problem i, at man lever papirløst, så kan man komme galt afsted, hvis man ikke har sat sig ind i reglerne. Det siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Nordea.

- Set med økonomiske briller skal man sørme tænke sig godt om. For det der er problemet, det er, at rigtig mange par ikke er opmærksomme på, hvad forskellen er på at være gift og leve papirløst sammen, forklarer hun til DR P4 København.

Uanset om man gifter sig eller ej, så gør man ifølge Ann Lehmann Erichsen klogt i at tage stilling til, hvordan man sikrer hinanden bedst muligt.

For uden en vielsesattest kan man ende med at få en ordentlig økonomisk øretæve.

- Dør den ene lige pludselig, og har man ikke fået oprettet et samlevertestamente, så arver man ikke hinanden. Så arver børnene det hele, og er det små børn, så skal pengene ind og stå i et forvaltningsinstitut, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik