Fængselsbetjent knivstukket: Forbund kræver handling

Fængselsbetjent knivstukket tre gange på Nørrebro. Fængselsforbundet vil justitsministeren til at gribe hårdere ind, når offentligt ansatte bliver angrebet.

Det var en fængselsbetjent, der tirsdag aften blev overfaldet af to ukendte gerningsmænd, som stak ham to gange i brystet og en gang i lysken med en kniv. 

Læs også: 38-årig mand stukket tre gange med kniv

Knivstikkeriet fandt sted i Rantzausgade på Nørrebro. Efterfølgende flygtede de to mænd i en grålig bil ad Skyttegade mod Griffenfeldsgade.

Overfaldet får nu fængselsbetjentens fagforbund, Fængselsforbundet, til at appellere om hjælp hos justitsminister Søren Pind, Venstre. 

- Ministeren skal skride hårdere ind overfor, når politikerne, medarbejdere fra Kriminalforsorgen og offentlige ansatte bliver angrebet af borgere, siger fagforbundets formand, Kim Østerbye, til Ritzau.

- Han skal sikre os på jobbet og på vej hjem fra jobbet. Og så må det gerne have en væsentlig hårdere konsekvens, når sådan noget her sker.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Forbundsformanden er ikke i tvivl om, at overfaldet er udført af personer fra bandemiljøet.

- Det var et målrettet drabsforsøg. Derfor var det et rent lykketræf, at vores kollega ikke kom alvorlig til skade eller dræbt. Heldigvis blev betjenten reddet af, at han havde en kraftig jakke på, siger han.

Politiet undersøger om overfaldet har noget at gøre med offerets job som fængselsbetjent, men kan endnu ikke sige noget om, hvorvidt det er tilfældet.

Kim Østerbye er dog ikke i tvivl om, at det er blevet farligere at være fængselsbetjent.

- Vi får flere og flere bandemedlemmer i fængslerne, som reagerer med vold og truer os. Når der er nogen, de ikke kan lide, så gør de kort proces, når betjentene er på vej hjem, siger han til Ritzau. 

Den 38-årige, der blev overfaldet tirsdag aften, var ikke i livsfare, og han er efter endt behandling på Rigshospitalets Traumecenter blevet udskrevet og har været til afhøring hos politiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere