Eventyrer fra Nørrebro vinder Danmarks bedste firmanavn

Nyopstartet rejsebureau på Nørrebro løber med titlen som Danmarks bedste firmanavn.

Kasper Bøndergaard fra Nørrebro fik sig tirsdag en glædelig overraskelse.

Den 43-årige indehaver af det nyopstartede rejsebureau Over Alle Bjerge vandt titlen som 'Danmarks Bedste Firmanavn 2017'.  

Konkurrencen, som Krak står bag, startede med en åben nominering, hvor danskerne i sin tid nominerede 600 firmanavne. Ti navne røg efterfølgende i finalen, hvor en fagjury kårede den endelige vinder.

- Det er en kæmpe cadeau og viser, at jeg valgte rigtigt, da jeg i sin tid fandt på navnet, siger en glad Kasper Bøndergaard til TV 2 Lorry.

Her er de 10 finalister i Danmarks bedste firmanavn 2017

Navnet fandt han på, da han helt tilbage i 2001 tog et halvt års orlov fra sit job som folkeskolelærer og tog på jordomrejse.

- Da jeg skulle forklare mine elever i andenklasse, hvor jeg skulle hen, sagde jeg til dem, at jeg skulle ’over alle bjerge’, da det var det mest rammende for min enorme lyst til at se alle verdens mystiske og mest afsides steder, fortæller han.

Har rejst i 70 lande

Efter rejsen havde Kasper Bøndergaards rejsehjerte vokset sig endnu større, og han valgte derfor at sige jobbet som skolelærer op dedikere sit liv til at rejse.

Kasper Bøndergaard hjemme i sin lejlighed på Nørrebro med trofæet for 'Årets Firmanavn'.
Kasper Bøndergaard hjemme i sin lejlighed på Nørrebro med trofæet for 'Årets Firmanavn'.
Foto: Krak/PR-foto

quote Da jeg skulle forklare mine elever i anden klasse, hvor jeg skulle hen, sagde jeg til dem, at jeg skulle ’over alle bjerge’, da det var det mest rammende for min enorme lyst til at se alle verdens mystiske og mest afsides steder.

Kasper Bøndergaard, grundlægger og rundrejseleder hos rejsebureauet Over Alle Bjerge.

Det bragte ham blandt andet til Kina, hvor han boede i tolv år og arbejdede som områdechef for et større rejsebureau. Et job, der gav ham mulighed for udleve det ene rejseeventyr efter det andet.

Gennem tiden har han således rejst i 70 forskellige lande, og var blandt andet rejseleder på den første danske rundrejse i Nordkorea.

- Da jeg flyttede hjem i 2014, tænkte jeg, at jeg selv ville prøve at give mig i kast med at sælge rejser. Selve udførelsen af rejserne beskæftigede jeg med mig i det tolv år, jeg boede i Asien. Så det var spændende pludselig at skulle stå i spidsen for begge dele, siger Kasper Bøndergaard, der driver sit rejsebureau fra sin bopæl på Nørrebro.

Får en masse eksponering

Med titlen som Årets Firmanavn kan Kasper Bøndergaard nu se frem til en skræddersyet, digital markedsføringspakke fra Krak, der giver hans enkeltmandsvirksomhed en masse eksponering på alt lige fra Krak til Google.

quote Vi er kun et år gamle. Så det kommer til at betyde en hel del. Når det gælder rejser, er det vigtigt at folk kender ens produkt, så de er trygge ved det. Så når jeg nu får mulighed for at få navnet mere ud, så håber jeg, at folk vil være mere tilbøjelige til at vælge os.

Kasper Bøndergaard, grundlægger og rundrejseleder hos rejsebureauet Over Alle Bjerge.

- Vi er kun et år gamle. Så det kommer til at betyde en hel del. Når det gælder rejser, er det vigtigt, at folk kender ens produkt, så de er trygge ved det. Så når jeg nu får mulighed for at få navnet mere ud, så håber jeg, at folk vil være mere tilbøjelige til at vælge os, siger han.

Han fortæller, at Over Alle Bjerge tilbyder skræddersyede rejsepakker til destinationer, som mange af de større og mere mainstream rejsebureauer typisk ikke udbyder. 

- I år har vi været i Kina, Tibet, Nepal, Indien og senest i det sydlige Afrika, hvor vi var i Sydafrika, Namibia, Botswana og Zambia. I det kommende år vil det være ture til Centralasien, hvor det er Uzbekeistan, Turkmenistan og Kazakhstan. Dertil kommer der også ture til Kina, Mongoliet og Bhutan, fortæller Kasper Bøndergaard.

Elsker historie og kultur

- Jeg går meget op i, at der skal være en masse historisk og kulturelt indhold på turene. Jeg er selv uddannet folkeskolelærer i blandt andet historie. Så mine ture er meget drevet af lysten til at lære om fremmed kultur og historie, tilføjer Kasper Bøndergaard, der selv er med som rejseleder på turene.

Selv er han ikke i tvivl om, hvad der har været hans største eventyr gennem tiden.

- Tibet står helt klart tilbage som den vildeste oplevelse. Det er en blanding af et utroligt venligt folk og en meget gammel kultur med en dyb tro. I deres klostre og templer kan møde munke og pilgriumme, og så har Tibet en storslået natur med nogle af verdens højeste bjerge.

Billede fra en af Kasper Bøndergaards rejser.
Billede fra en af Kasper Bøndergaards rejser.
Foto: Privatfoto

- Det samme gør sig gældende med Nepal. At se Mount Everest ved solopgang og solnedgang fra basecamp, står for mig som noget af det største, man kan opleve rent naturmæssigt. Derfor vender jeg også tilbage dertil år efter år, siger Kasper Bøndergaard.

Du kan læse mere om Over Alle Bjerge her.