Europamesterskabet i fodbold kommer til København: Nu kan du få billet

Når det danske herrelandshold i fodbold tørner ud ved europamesterskabet i sommeren 2020, bliver det også på dansk jord - nu kan du komme med i billetlodtrækningen.

Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Der er lang tid til - men det er alligevel nu, du skal slå til.

Sådan lyder beskeden fra Dansk Boldspil Union i dag, dagen hvor der er præcis ét år til at Europamesterskabet i fodbold starter med fire kampe på dansk jord.

De fire kampe skal spilles i Parken i København.

Landsholdet spiller i disse dage kvalifikationskampe for at sikre sig en plads i turneringen, og håbet er, at Danmark kan spille den første kamp ved mesterskabet på hjemmebane.

Selvom der er længe til, er det nu, man skal være vågen, hvis man vil gøre sig håb om at være med på lægterne, når kampene i Danmark skal spilles.

Allerede fra klokken 14 i dag, onsdag, åbnede DBU for sluserne, så man kan sikre sig et lod i puljen om at få sæder til kampene.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse.

Anderledes billetsalg

UEFA har bestemt, at billetterne til EM-kampene sættes til salg i tre faser for at få solgt så mange som muligt til alle kampe.

Derfor vil en tredjedel af billetterne blive solgt, før nogen ved hvilke hold, der kvalificerer sig til EM-slutrunden. Først til december bliver der sat yderligere cirka 5.000 billetter til salg.

Fakta om EURO 2020-billetsalget til kampene i Telia Parken:

  • Fase 1: Ansøgningsperiode den 12. juni til 12. juli 2019 for alle fans – danske som udenlandske - til cirka en tredjedel af billetterne.
     
  • Fase 2: I december (efter EM-kvalifikationen) sættes cirka 5.000 billetter til salg til danske fans i et prioriteret salg, HVIS Danmark har kvalificeret sig. Dette salg opdeles i to puljer, hvor de fans, der har optjent flest loyalitetspoint, har større chance for at få billetter. Læs mere her.
     
  • Fase 3: I marts (efter Nations League) sættes de resterende billetter til salg. Her er der åben kamp om billetterne.
     
  • Som dansk fan er der en lille risiko for at få billet til den puljekamp, som Danmark ikke er en del af

Kilde: Dansk Boldspil Union

- Billetsalget til EURO 2020 er anderledes, end danske fans er vant til. Det går i gang allerede et år før kampene - og før kvalifikationen er afgjort.

- Derfor er det vigtigt at få så mange danskere som muligt til at smide deres lod i puljen med det samme, da interessen fra hele fodboldeuropa er enorm. På den måde er der større chance for, at Herrelandsholdet får en stærk opbakning til EM med et rød-hvidt klædt Parken i ryggen, siger Lene Kryger, managing Director for EURO 2020.

Hos DBU mener man også, det er vigtigt, at flest muligt danskere øjner muligheden for at klæde sig i rød-hvide farver til kampene i Parken, så landsholdet kan få bedst mulige støtte, hvis de kvalificerer sig til slutrunden.

- Hvis Herrelandsholdet skal have den samme fantastiske opbakning til EURO 2020 som i de seneste to kampe i EM-kvalifikationen, så skal de danske fans slå til nu. Vi har en enestående mulighed for at skabe en ekstraordinær kulisse for Danmark som holdets 12. mand, og det skal vi udnytte! Vi skal have et Telia Parken fyldt med dannebrog og vidunderlig stemning, siger Jakob Høyer, som er kommunikationschef hos DBU.

Det er muligt at ansøge om billetter frem til den 12. juli. Der skal spilles i alt fire kampe i Parken: Tre puljekampe og en ottendedelsfinale.

To af gruppekampene bliver med dansk deltagelse, hvis landsholdet kvalificerer sig til slutrunden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik