Esportshold går nye svedige veje mod toppen

Som det første e-sportshold i verden satser københavnske Astralis nu benhårdt på at nå til tops gennem fysisk træning.

Sveden pibler af 24-årige Peter Rasmussen, i Counter Strike-kredse bedre kendt som ”Dupreeh”.

- Kæft det' hårdt, men det' godt, puster han, efter at have trampet i pedalerne på spinningcyklen.

Sammen med resten af drengene fra det Københavnske Counter Strike-hold Astralis, er han i dag taget i fitness for blandt andet at få testet sin, balance og reaktionsevne, og sidst, men ikke mindst sin kondition.

- E-sporten er inde i en fed udvikling, og jeg er glad for jeg er en del af det. Og det fedt at vi har nogle rigtige gode eksperter til at vise os hvordan vi kan bruge vores krop endnu bedre, og som forhåbentligt betyder at vi kan vinde endnu flere kampe i fremtiden, fortæller Peter ”Dupreeh” Rasmussen til TV 2 Lorry. 

Mange penge i e-sport

Og han bakkes op af holdkammeraten Nicolai ”DEV1CE” Reedtz

- Jeg er overbevist om at satser hele holdet på det her, og kan få den fysiske træning til et fast træningsritual, så jeg sikker på, at det vil gavne holdet på længere sigt.

For få år siden havde det været utænkeligt at Peter ”Dupreeh” Rasmussen og resten af Astralis skulle lave fysiske test, men i takt med at interessen for e-sporten indenfor de seneste par år er eksploderet, så er forholdende også blevet langt mere professionelle.

For der er mange penge i E-sport: Til næste år anslås det, at markedet vil have en værdi på 1,9 milliarder dollars.

Den store opsving skyldes blandt andet skydespillet Counter Strike, her blev der sidste år, på verdensplan, uddelt pengepræmier for 110 millioner kroner.

Det er firmaet RFRSH, der driver Astralis, sidste år gik de skridtet og hyrede en fast sportspsykolog til holdet, og i år har de så som det første E-sports hold i verden, lavede en træningsplan for holdet, der skal belyse holdets fysiologiske styrker og svagheder.

Hvis man vil præstere som atlet, så kræver at man spiser og sover ordentligt og man skal være i ordentlig fysisk form, hvis man ikke er det, så nedsættes ens evne til at koncentrerer sig, og for de her drenge der er koncentrationen et af deres vigtigste redskaber når de spiller. Fortæller Mikkel Juhler, der udover at agere personlig træner for Astralis, også er fysioterapeut for blandt andet kvindelandsholdet i håndbold.

Kodeordet er koncentration

En af de vigtigste egenskaber i Counter-Strike er kocentration, og det er den som RFRSH gennem en øget fokus på konditionen gerne vil forbedre.

Konditionen hænger sammen med koncentrationen, og det er afgørende for de her spillere at de kan koncentrere sig over længere tid, nogen tror måske at de bare sidder et par timer foran skærmen, men nogle af de kampe de spiller, de varer altså en syv-otte timer, og hvis de skal vinde dem, så kræver det altså fuld koncentration hele vejen igennem, fortæller den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt, der sidste år blev præsenteret som sportsdirektør for RFRSH.

Og der er behov for at være i god form, sidste år deltog Astralis i omkring 15 turneringer, og havde over 170 rejsedage. Derudover så træner holdet op til 35 timer om ugen bag skærmen. I januar lykkedes det holdet at vinde den prestige fyldte ELeague Major finale i USA, og siden da har holdet været regnet som det næstbedste Counter-Strike hold i verden.

Nu håber de så, at de nye træningsrutiner kan være med til at føre holdet helt til tops.

Det har indtil videre gjort holdet til det næstbedste hold i verden, selvom Peter ”Dupreeh” Rasmussen godt ved at hans form lige pt. måske ikke er verdens bedste, så tror han på, at holdet med den nye træning kan komme til at løfte endnu flere trofæer i fremtiden.

- Jeg er sikker på, at hvis vi giver det en skalle så skal resultaterne nok komme, nu er jeg nok en af dem, der er i dårligst form, men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at forbedre mig, og så må vi se. Jeg tror på det. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

bedste billede

OL-skatere: Vi er bange for at for at køre ind i børnene

20210411-175648-L-1920x1276we

Kæmpe drama i Brøndby - københavnerne løber med det hele

20070614-190907-5-1920x1284we

Sportsklubber bløder medlemmer - sådan ser det ud i din kommune

hærværk mod bmx-bane

Fjernstyrede biler hærger BMX-bane: "Det kan blive utrolig farligt"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere