Erhvervsklima: København får bundplacering

København klarer sig dårligt i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse - hovedstaden rykker ti pladser ned

København rykker ned på listen i undersøgelsen af erhvervsklima Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

Det er egentlig paradoksalt. Virksomhederne i København mener, at det går lidt bedre med erhvervsklimaet i hovedstaden. Men alligevel rykker København ti pladser ned på den liste, som Dansk Industri hvert år udarbejder, og som viser virksomheders vurdering af erhvervsklimaet i den kommune, de er placeret i.

Læs også Se listen: Her de bedste kommuner at drive virksomhed i

Forklaring? De andre kommuner har været bedre til at forbedre deres erhversklima.

 -Konkurrencen blandt landets kommuner om at have et godt erhvervsklima er benhård. Lige som København prøver de fleste kommuner hele tiden at forbedre vilkårene for virksomhederne, og det får tilfredsheden til at stige over hele landet. Derfor ser vi nogle kommuner falde ned ad listen, selv om de lokale virksomheder faktisk er blevet mere tilfredse med erhvervsklimaet. København skal med andre ord oppe sig endnu mere for at forbedre sin placering, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. 

I undersøgelsen sætter Københavns sig på 95. pladsen - og det er den  næstnederste plads i undersøgelsen, der omfatter 96 kommuner.  Odsherred tager 96. pladsen. 

Den lave placering i undersøgelsen ærgrer overborgmester Frank Jensen (A).

 - Budskabet fra virksomhederne er ret klart. De vil have, at vi skal gøre det lettere at være erhvervsliv. Vi skal væk fra myndighedskulturen, hvor man sidder med en kasket på og siger, at det og det ikke kan lade sig gøre. I stedet skal vi hjælpe virksomhederne, så de oplever, at de ender med en løsning, som kom så tæt som muligt på det, de ønskede, siger overborgmesteren.

I den anden ende - oppe i nærheden af toppen - placerer Høje Taastrup sig på en 11. plads og er dermed den kommune i hovedstadsområdet, der klarer sig bedst i undersøgelsen.

 

Læs også Her er de mest erhvervsvenlige kommuner

 

Største højdespringer i undersøgelsen er Hørsholm Kommune, der er hoppet 29 pladser op ad listen - til en samlet 32. plads.

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik