Erhvervsklima: København får bundplacering

København klarer sig dårligt i Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse - hovedstaden rykker ti pladser ned

Det er egentlig paradoksalt. Virksomhederne i København mener, at det går lidt bedre med erhvervsklimaet i hovedstaden. Men alligevel rykker København ti pladser ned på den liste, som Dansk Industri hvert år udarbejder, og som viser virksomheders vurdering af erhvervsklimaet i den kommune, de er placeret i.

Forklaring? De andre kommuner har været bedre til at forbedre deres erhversklima.

 -Konkurrencen blandt landets kommuner om at have et godt erhvervsklima er benhård. Lige som København prøver de fleste kommuner hele tiden at forbedre vilkårene for virksomhederne, og det får tilfredsheden til at stige over hele landet. Derfor ser vi nogle kommuner falde ned ad listen, selv om de lokale virksomheder faktisk er blevet mere tilfredse med erhvervsklimaet. København skal med andre ord oppe sig endnu mere for at forbedre sin placering, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. 

I undersøgelsen sætter Københavns sig på 95. pladsen - og det er den  næstnederste plads i undersøgelsen, der omfatter 96 kommuner.  Odsherred tager 96. pladsen. 

Den lave placering i undersøgelsen ærgrer overborgmester Frank Jensen (A).

 - Budskabet fra virksomhederne er ret klart. De vil have, at vi skal gøre det lettere at være erhvervsliv. Vi skal væk fra myndighedskulturen, hvor man sidder med en kasket på og siger, at det og det ikke kan lade sig gøre. I stedet skal vi hjælpe virksomhederne, så de oplever, at de ender med en løsning, som kom så tæt som muligt på det, de ønskede, siger overborgmesteren.

I den anden ende - oppe i nærheden af toppen - placerer Høje Taastrup sig på en 11. plads og er dermed den kommune i hovedstadsområdet, der klarer sig bedst i undersøgelsen.

 

 

Største højdespringer i undersøgelsen er Hørsholm Kommune, der er hoppet 29 pladser op ad listen - til en samlet 32. plads.

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere