Er Fido hundeangst nytårsaften? Hotel tilbyder særlige hundeværelser

For andet år i træk er det muligt for hunde at komme på hotelophold nytårsaften, når krudt og kanonslag bliver for meget for de firbenede.

Mens de fleste byder det nye år velkommen med god mad, champagne og fyrværkeri, når klokken slår 00.00 og kalenderen skifter, så er det ikke altid en fest for de firbenede. 

Det kan nemlig være en meget stressende aften for menneskets bedste ven, når det buldrer og brager udenfor. 

quote Det er en fantastisk god idé. Det er aldrig rart at se ens hund ryset og savle sådan en aften.

Lise Lotte Christensen, Adfærdskonsulent, Dansk Kennel Klub 

Det er noget, som Clarion Hotel Copenhagen Airport har bemærket, og de kan på grund af deres gode placering, for andet år i træk, åbne op for et luksusophold, der skal berolige de firbenede nytårsaften. 

- Fordi vi er et lufthavnshotel, har vi lydisolerede vinduer og mørklægningsgardiner, så der er fuldstændig lukket af, og når hver tredje hund bliver så stresset, at ejerne må gribe ind nytårsaften med for eksempel beroligende medicin, kan vi undgå det og byde dem ind her i stedet, siger Cecilie Belling Thomsen, som er marketingschef hos Clarion Hotel Copenhagen Airport. 

Konceptet hedder 'Happy Dog', og to gæster med en hund kan for 1795 kroner for en nat få en rolig nytåraften.

- Vores mission er at skabe en magisk oplevelse for alle gæster, uanset om de går på to eller fire ben. Vi kan mærke, at vi her er kommet med en løsning, som mange hundeejere har bekymret sig om at få løst, siger hoteldirektør Jesper Olesen.

 
 

Adfærdskonsulent: 'Det er en fantastisk idé'

Hos Dansk Kennel Klub, som er Danmarks største organisation for hundeejere, er de meget begejstrede for idéen:

- Det er en fantastisk god idé. Det er aldrig rart at se ens hund ryste og savle sådan en aften, lyder det fra Lise Lotte Christensen, som er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.

- Der er jo en masse hundejere, som bor midt i byen, og som ikke lige kan reservere et sommerhus i Sønderjylland for at få mere ro, siger hun.

Ifølge Lise Lotte Christensen kan det få store konsekvenser for hundene, hvis de først får et chok nytårsaften. 

quote Vi forventer i hvert fald, at vi kommer op på over 100 bookinger. I Stockholm bliver værelserne udsolgt hvert år.

Cecilie Belling Thomsen, Marketingschef, Clarion Hotel Copenhagen Airport

- Hunde, der er lydfølsomme, kan få en rigtig dårlig oplevelse og få en angst for lyd generelt. Det kan virkelig nedsætte deres livskvalitet. 

Men er det ikke for meget med et decideret hotelophold til hunde?

- Vi kan jo ikke fortælle hundene, at det bare er fyrværkeri, og at de ikke skal være bange, siger Lise Lotte Christensen. 

 
 

Photobooth, doggiebags og foredrag 

Sidste år tjekkede 45 hunde og deres ejere - og en enkelt papegøje ind. I år er der allerede booket 75 værelser, men hotellet i København har endnu større ambitioner. 

- Vi forventer i hvert fald, at vi kommer op på over 100 bookinger. I Stockholm bliver de udsolgt hvert år, forklarer Cecilie Belling Thomsen, marketingschef, Clarion Hotel Copenhagen Airport. 

Både hunde og hundeejere har da også noget at se frem til. Der vil både være en doggiebag med små overraskelser til hundene, vand og madskål på alle værelser og en photobooth til hundene i lobbyen. 

I Sverige har 'Happy Dog' eksisteret i længere tid. Her er det en stor succes, og over 370 hunde fejrede i 2016 nytåret i stilhed på Clarion Arlanda i Sverige. I år har hotellet i Sverige også allerede fuldt booket.

Sådan får din hund en god nytårsaften

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere