Er du træt af mørket? Lyset kommer til februar

Copenhagen Light Festival i februar havde så stor succes, at festivalen gentages næste år

Eternal Sundown kunne opleves på årets festival. I 2019 er den med igen - men i en ny version. Det er Mads Vegas, der står for værket.

Lige som man er allermest træt af et tyngende vintermørke, så kan der være håb fra 1. februar. For her lægger hovedstaden for anden gang, luft, bygninger og overflader til Copenhagen Light festival, der havde debut i februar i år. 

Folkene bag festivalen oplyser, at havne- og byrum bliver oplyst lige fra Nordhavn til Ørestad. Der vil væe lys på skyerne, på flotte gamle bygninger og på torve, kanaler og andre byrum. I samme forbindelse kan man opleve vinter i Tivoli - hvor den gamle have i sagens natur også vil være spektakulært oplyst.

Den grønne laser er festivalens vartegn og vil altså kunne opleves også i næste udgave af Copenhagen Light Festival. Martin Ersted står for værket.

Der er i øjeblikket planlagt op imod 40 lysinstallationer rundt om i byen, og man vil både kunne tage rundt på egen hånd for at opleve dem - eller deltage i guidede ture på enten cykel, segway, i kanalrundfartsbåde eller kajakker. Og så vil der være helt almindelige, guidede gåture.

Læs også Intelligent lys skal give ældre en bedre hverdag

Da festivalen i februar i år oplyste hovedstaden, så gav det genlyd i mange udenlandske medier - og arrangørerne håber selvsagt på noget tilsvarende, når festivalen igen tænder lamperne.

-Vi er pavestolte over igen at kunne byde københavnere og gæster ud og se smukke poetiske lysinstallationer i mørket og dermed tappe ind i to politiske og erhvervsmæssige dagsordener; at københavnerne skal opholde sig 20% mere udendørs og at gøre København til attraktion for vinterturisme. Og så er det mest fantastiske, at det sker med kunstneriske lysinstallationer som løftestang”, udtaler projektchef Catja Thystrup i en pressemeddelelse fra festivalen.

Læs også Bump, kurver og interaktivt lys: Roskilde har en blæret cykelsti

Copenhagen Light Festival afvikles fra 1. til 24. februar 2019. Det er Dansk Center For Lys, der er en ukommerciel forening, som står bag.

Fra 2018 festivalen. "Søjlen" af Jakob Kvist kunne ses 30 kilometer fra Nordhavn.

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?