Er de unge så dovne, som vi går og tror?

Der har gennem de seneste år været meget diskussion omkring unge, og hvordan de skal defineres. En del mener, at den nye generation af unge er dovne og uengagerede, men passer det?

02:59

Hør både de unge og ældres syn på, om de unge nu virkelig også er så dovne, som de ofte bliver skudt i skoene for at være.

Søger man på ’Ungdommen’ på nettet er størstedelen af søgeresultaterne artikler med negative synspunkter på vores generation af unge. 'Ungdommen i dag er en generation af brokkehoveder', og 'Ungdommen vil ikke blive til noget', er blot få af flere kritiske indlæg, der retter en løftet pegefinger mod ungdommen.

Disse artikler giver de yngre et dårligt ry og får dermed mange til at danne sig et dårligt og generaliserende billede af den nye generation.  

Læs også Håb for boligdesperate unge i nyt budget

'De unge er ikke dovne'

Ifølge Karen Lumholt, som er talskvinde for Familiepolitisk Netværk og har arbejdet med unge de sidste 25 år, er den yngre generation ikke doven, men de har ikke haft muligheden for at lære ting, som kan bruges i praksis i den virkelige verden.

Det er ikke de unge, der er dovne, men deres forældre der har haft for travlt til at inddrage dem og lære dem nogle ting.

Karen Lumholt, talskvinde for Familiepolitisk Netværk 

- Det er ikke de unge, der er dovne, men deres forældre der har haft for travlt til at inddrage dem og lære dem nogle ting.

Læs også Unge på Frederiksberg er Danmarks klamydiakonger

Giver curlingforældre skylden

Lumholt giver altså curlingforældrene skylden for denne ”dovenskab”.

Modsat Karen Lumholt mener mange af de unge selv, at de ikke er lade. De mener, de er misforståede, og at grunden, til at de ældre har dette forvrængede billede af dem, er, fordi den ældre generation har svært ved at følge med. Dette er blandt andet på grund af det store spring i teknologiens udvikling. Derudover er der i dag ikke en fælles interessesag, som alle de unge samles om og kæmper for. Derimod har de flere forskellige interesser, da de har fået mere frihed og støre muligheder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik