Enorme LGBTQ-events kan give millioner til København

Der er stor international bevågenhed, når Copenhagen Pride løber af stabelen. Happy Copenhagen forsøger at tiltrække to nye store LGBTQ-events i 2021.

Mange har længe set frem til Copenhagen Pride - og noget kunne tyde på, at LGBTQ-miljøet snart kan få meget mere at glæde sig til.

Copenhagen Pride og Pan Idræt har ansøgt om at få lov til at afholde henholdsvis WorldPride og EuroGames i 2021, når Pride-festivalen fylder 25 år. Det vil i givet fald blive første gang de to events bliver afholdt sammen.

quote Ifølge vores analysemodel, så vil det generere omkring 120 millioner kroner ind i turismeomsætning, så det er helt sikkert det, vi kalder et megaevent.

Lars Vallentin Christensen, eventchef i Wonderful Copenhagen

De to organisationer har stiftet Happy Copenhagen, som står for alt benarbejdet for at få de to events til København om fire år. Og København ligger lunt i svinget, fortæller sekretariatschef i Happy Copenhagen, Lars Christian Østergreen, til TV 2 Lorry.

- Det er muligt at komme til København og debattere på et helt andet niveau end du kan nogen andre steder i verden. Fordi her er det faktisk okay at være homoseksuel, biseksuel eller transkønnet.

De kommende dage skal Happy Copenhagen vise en stribe delegerede rundt under Copenhagen Pride. 

- Der er rigtig mange internationale gæster, der er kommet til København i år for at se, hvordan vi holder Priden i København, men også for at se, om byen faktisk kan levere det, der skal til, fortæller Lars Christian Østergreen.

Et megaevent

Ifølge Wonderful Copenhagen, så vil det blive et event, som vil overgå 2009, hvor København afholdt World Outgames. Dengang kom 5.500 atleter til byen, mens 200.000 så på og øgede byens turismeindtægter med 78 millioner kroner.

- Ifølge vores analysemodel, så vil det generere omkring 120 millioner kroner ind i turismeomsætning, så det er helt sikkert det, vi kalder et megaevent, fastslår eventchef hos Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen.

Projektet har fået massiv politisk opbakning. Både regeringen og alle de involverede kommuner har tilkendegivet deres støtte. Københavns Kommune har endda bevilget 3,2 millioner kroner til budfasen.

- Der er jo ingen tvivl om, at det er med til at skabe omsætning. Der kommer masser af turister og gæster til byen, og det er med til at vise, at København også har nogle værdier, som vi gerne vil være med til at vise frem, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen. 

Det er en støtte, som der bliver sat pris på i Happy Copenhagen, og en støtte, som helt sikkert hjælper med at overtale organisationerne, mener Lars Christian Østergreen.

- Vi kan se, at det giver genlyd ude omkring i verden, at vi får støtte fra vores borgmestre og fra regeringen. Det er ikke normalt på sådan et bud.

Københavns bud har da også skræmt mange af kandidaterne væk. I øjeblikket er Københavns det eneste bud på EuroGames, mens Fort Lauderdale i USA er eneste konkurrent om WorldPride.

WorldPride beslutter sig for hvem, der skal have værtsskabet i 2021 til oktober, mens EuroGames beslutter sig til marts næste år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere