Enigt udvalg baner vejen for Henning Larsen-moské

Teknik- og Miljøudvalg godkender ny lokalplan som tillader byggeri af ny moské på Dortheavej i København.

Islamisk Trossamfund har fået kommunens blåstempling af planen om en ny moské på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter. Et enigt teknik- og miljøudvalg har mandag eftermiddag sagt god for, at der bliver udarbejdet en ny lokalplan, som baner vejen for byggeriet af den ny moské og kulturcenter, som er tegnet af Henning Larsen Architects.

- Med forslaget til en ny moské tegnet af Henning Larsen Architects åbner moskeen sig mere over for byen, mens et af Københavns lidt glemte kvarterer får en ny arkitektonisk perle, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Det planlagte byggeri skal erstatte den nuværende moské, som er indrettet i en tidligere erhvervsbygning på hjørnet af Dortheavej og Tomsgårdsvej.

I stedet ønsker Islamisk Trossamfund at opføre en ny bygning på op til tre etagers højde, som med kommunens ord "klart signalerer moské og med respekt for sin nordiske, københavnske kontekst".

Et forslag til lokalplanen ventes klar i august, hvorefter det skal i høring, før det endelige forslag kan blive fremlagt for borgerrepræsentationen. Det ventes at ske i februar 2016.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere