Enhver teenage-drøm: "Agge" tjener penge på at spille FIFA - nu starter North nyt hold

Esport-holdet North, der er kendt som F.C. Københavns og Nordisk Films satsning i skydespillet Counter Strike GO, udvider nu med et hold professionelle FIFA-spillere.

Tanken har strejfet enhver teenage-dreng og sikkert også pige. "Tænk, hvis jeg kunne leve af at spille FIFA!"

Det populære fodboldspil har for mange været en fast bestanddel af både barndom og teenageår, og for nogle er det velkendte "skal vi lige spille FIFA?" den perfekte get-away for kedelige lektier eller et afbræk fra det store speciale.

Nu bliver det muligt at leve af PlayStation-spillet for en håndfuld dygtige talenter i Danmark, efter esport-holdet North har valgt at investere i det virtuelle fodboldmarked.

North blev til i januar 2017, hvor fodboldklubben F.C. København sammen med Nordisk Film annoncerede den store satsning på esportmarkedet med et Counter Strike-hold, der skulle spille med på det højeste niveau i verden.

Verdensstjerne skal lede FIFA-hold mod sejr

quote Min ambition er at blive verdensmester igen. Derfor er det et perfekt match

August "Agge" Rosenmeier, professionel FIFA-spiller

Ambitionerne er de samme på det nyetablerede FIFA-hold i North-organisationen. Derfor skriver holdet kontrakt med en af verdens mest profilerede FIFA-spillere; den 22-årige August "Agge" Rosenmeier.

Stortalentet i det populære konsolspil har tidligere spillet for Paris Saint-Germain og indtil for nylig for storholdet Hastag United.

Nu vender han dog snuden hjem til København, hvor han vil genvinde titlen som verdensmester hos North.

- Jeg er stolt og glad over at få muligheden for at udvikle mig som FIFA-spiller hos North. North tilbyder top-professionelle rammer, og de har i øvrigt samme ambitioner som mig - min ambition er at blive verdensmester igen. Derfor er det et perfekt match, siger August “Agge” Rosenmeier i en pressemeddelelse.

Får træningsfaciliteter i Parken

August Rosenmeier, der i daglig tale blot kaldes for "Agge", får fast base i Telia Parken, hvor han dagligt skal træne op mod store turneringer.

- Jeg har fået masser af erfaringer ved at spille i udlandet, og jeg har vundet verdensmesterskabet. Nu er målet at forbedre mig endnu mere og genvinde titlen, siger August “Agge” Rosenmeier.

Også direktøren for North, Christian Sørensen, glæder sig over udvidelsen af North-organisationen med FIFA og Agge.

- FIFA som esport er i kraftig vækst. Verdensmesterskaberne så i år en 400 procent vækst i antallet af seere, og i alt 29 millioner så med på tværs af platforme. Det er et spil, vi ser store kommercielle muligheder i, siger Christian Sørensen, direktør i North, og tilføjer:

- Det her er næste skridt i udviklingen af North som multigame-organisation. Agge er et af de største esportsbrands i Danmark, og det kan vi udnytte overfor nuværende og kommende samarbejdspartnere.

I forvejen tæller North CS:GO-mandskabet, der i starten af september vandt Dreamhack Masters 2018.

Fakta om "Agge"